Acasa Mercedes-Benz VIDEO: Mercedes-Benz F 800 Style, conceptul care anunta noul CLS

VIDEO: Mercedes-Benz F 800 Style, conceptul care anunta noul CLS

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz va prezenta pe 2 martie conceptul F 800 Style, masina care anunta lansarea in curand a noului CLS, limuzina cu patru usi si aspect de coupe a constructorului auto german.

F 800 este un concept care vine in completarea prototipului F 700, prezentat de Mercedes-Benz in septembrie 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Atat farurile, cat si stopurile lui F 800 adopta tehnologie LED, iar in ansamblul ei masina reprezinta o declaratie de progres tehnologic.

Noul studiu Mercedes-Benz are poate avea doua tipuri de propulsie: fie hibrida, cu baterii reincarcabile la priza, fie cu pile de combustie (hidrogen).

Varianta hibrida de tip Plug-In (incarcabila la priza) poate parcurge 30 de kilometri cu ajutorul motorului electric de 109 Cai Putere, utilizand doar energia stocata in baterii. Pentru autonomie mai mare, un propulsor V6 pe benzina de 3,5 litri (300 Cai Putere) intervine pe post de generator.

F 800 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde si poate atinge o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora (maximum 120 km/h in modul pur electric).

Versiunea care functioneaza pe baza de hidrogen are viteza limitata la 180 km/h, insa este de departe o solutie de deplasare mult mai curata. Singurele emisii ale motorului sunt vaporii de apa.

Rezervorul Mercedes-Benz F 800 poate stoca 5,2 kilograme de combustibil gazos, suficient pentru a parcurge 600 de kilometri.

Pentru eficienta sporita, franele masinii sunt proiectate sa recupereze energie electrica la franare (asemenea unui dinam de bicicleta).

La nivel de comunicatii, F 800 iese in evidenta prin asigurarea conectivitatii permanente la internet.

3 comentarii

Gigi 22 februarie 2010 - 18:06

Cei de la Mercedes sunt mai tari decat Audi si BMW! Indiferent cat se bat ultimii doi in piept

Reply
edward 22 februarie 2010 - 23:46

da, pentru ca cei de la mercedes fac si camioane si autoutilitare.. marca premium

Reply
cineva 30 ianuarie 2011 - 17:33

Fac si camioane si autoutilitare pentru ca pot, pentru ca pot sa vanda. Documenteza-te in legatura cu istoria si inovatiile aduse de Mercedes-Benz in lumea automobilistica si fa o comparatie cu Audi si BMW. O sa ramai surprins ca un fabricant de camioane si autoutilitare are o asemea istorie. Lamborghini a pornit de la tractoare si inca le mai fabrica si totusi reuseste sa produca masini la cel mai inalt nivel.

Reply

Lasa un comentariu