Acasa Siguranta Auto Un document secret arata ca Toyota a economisit peste 100 milioane dolari prin evitarea unor rechemari

Un document secret arata ca Toyota a economisit peste 100 milioane dolari prin evitarea unor rechemari

de Adrian Mitrea

Un document secret citat de presa internationala arata ca Toyota a economisit peste 100 milioane dolari prin diminuarea unor campanii de rechemari in service. Documentul arata ca Toyota „se felicita” ca a reusit sa convinga autoritatile SUA sa inchida niste anchete care vizau posibile probleme cu presul de cauciuc de sub picioarele soferului, care putea bloca la fund acceleratia.

Potrivit documentului, facut public de Congresul american, in septembrie 2007 Toyota a negociat cu autoritatile americane o actiune de rechemare a 55.000 de masini pentru rezolvarea problemei legate de covorase.

Campaniile de rechemare in service derulate in prezent de Toyota vizeaza circa 8,5 milioane de masini la nivel mondial, unele fiind susceptibile de probleme la acceleratie, iar altele avand defectiuni la frane. O alta parte importanta din numarul de masini rechemate prezinta riscul ca presul de cauciuc sa blocheze pedala de acceleratie la podea. Adica exact problema de care Toyota se bucura ca a scapat acum doi ani si jumatate.

Rechemarea din Romania a inceput, fiind vizate 11.835 masini banuite de probleme la pedala de acceleratie si cele sapte masini Prius vandute in tara, care vor fi verificate pentru a vedea daca franele functioneaza corespunzator.

Lasa un comentariu