Acasa Toyota Toyota va intrerupe productia 11 zile la doua uzine din SUA, din cauza vanzarilor slabe generate de rechemari

Toyota va intrerupe productia 11 zile la doua uzine din SUA, din cauza vanzarilor slabe generate de rechemari

de Adrian Mitrea

Constructorul auto japonez Toyota va intrerupe productia timp de 11 zile la doua uzine din SUA, dupa ce vanzarile au scazut ca urmare a campaniilor de rechemari masive in service pentru posibile defectiuni la pedalele de acceleratie ale mai multor modele.

Cele doua fabrici sunt amplasate in San Antonio (statul Texas) si Georgetown (din Kentucky), transmite Reuters.

Campaniile de rechemare in service derulate in prezent de Toyota vizeaza circa 8,5 milioane de masini la nivel mondial, unele fiind susceptibile de probleme la acceleratie, iar altele avand defectiuni la frane. O alta parte importanta din numarul de masini rechemate prezinta riscul ca presul de cauciuc sa blocheze pedala de acceleratie la podea.

Rechemarea din Romania a inceput, fiind vizate 11.835 masini banuite de probleme la pedala de acceleratie si cele sapte masini Prius vandute in tara, care vor fi verificate pentru a vedea daca franele functioneaza corespunzator.

Vanzarile Toyota in SUA au scazut cu 16% in ianuarie, la un minim pentru ultimii zece ani, dupa ce constructorul a suspendat vanzarea mai multor modele suspectate de probleme la pedala de acceleratie.

Lasa un comentariu