Acasa Dacia Dacia Duster va fi lansat in Romania pe 6 martie. Preturile vor fi cuprinse intre 12.000 si 17.000 euro – surse

Dacia Duster va fi lansat in Romania pe 6 martie. Preturile vor fi cuprinse intre 12.000 si 17.000 euro – surse

de Adrian Mitrea

Dacia Duster va fi lansat oficial la Bucuresti pe 6 martie, la patru zile de la prezentarea masinii in cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar preturile vor fi cuprinse intre 12.000 si 17.000 euro, inclusiv TVA, au declarat pentru 0-100.ro surse din cadrul Dacia.

„Duster va fi lansat oficial la Bucuresti pe 6 martie”, a spus un oficial Dacia, sub protectia anonimatului.

Click aici pentru galeria foto

Potrivit acestuia, preturile oficiale pentru Romania vor fi comunicate pe 2 martie, odata cu dezvelirea in premiera a masinii la Geneva.

Tot pe 6 martie Dacia va incepe si formarea angajatilor, in vederea inceperii comercializarii noului model in aprilie, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Cu toate acestea, dealerii Dacia sustin ca, din informatiile pe care le au, preturile vor fi cuprinse intre 12.000 si 17.000 euro.

„Va pleca de pe la 12.000 de euro cu toate taxele, dar nu stim inca preturile pentru fiecare versiune de echipare si motorizare. (…) Este posibil ca aerul conditionat sa fie standard”, a declarat un consilier de vanzari de la dealerul Auto Cobalcescu (Splai) din Bucuresti.

Potrivit unui angajat al Auto Marcus Grup din Bucuresti, din soseaua Pantelimon, „la 14.000 de euro va fi o versiune echipata decent, cu 4×4”.

„La circa 15.500 de euro va putea fi cumparata o versiune diesel itermediara, aproape de versiunea de top”, potrivit unui consilier al Daperom din Pitesti, care a precizat ca „in niciun caz preturile nu vor trece de 17.000 euro”.

Preturi oficiale in Germania

Pe site-ul de vanzari auto mobile.ro au aparut anunturi care ofera spre vanzare modelul Dacia Duster 4X2 la preturi cuprinse intre 13.040 euro si 16.630 de euro, in functie de versiuni si motorizari. Anunturile apartin a doi dealeri din Germania.

Cu toate acestea, contactati de 0-100.ro, oficialii firmei germane au spus ca pretul pentru cel mai ieftin Duster este 12.400 euro, inclusiv TVA.

Intrebati cum este posibil ca preturile pentru Germania sa apara deja pe internet, responsabilul mobile.ro din Romania, Adriana Bogdan, a spus ca acest lucru reprezinta o practica curenta printre dealerii germani.

„Preturile sunt oficiale, de la dealeri. Altfel nu am fi aprobat publicarea anunturilor”, a spus Bogdan.

Dacia a prezentat informatiile complete despre primul SUV din istoria marcii pe 8 decembrie 2009, insa nu au fost anuntate si preturile. Descrierea completa a masinii poate fi citita aici.

Lasa un comentariu