Acasa Audi VIDEO, FOTO: Asa arata Audi A1. Pretul va pleca de la 16.000 euro

VIDEO, FOTO: Asa arata Audi A1. Pretul va pleca de la 16.000 euro

de Adrian Mitrea

Audi a publicat miercuri (10 februarie) primele fotografii oficiale cu cel mai mic automobil al sau, denumit A1, model ce va putea fi comandat cu motoare cu puteri cuprinse intre 86 si 122 Cai Putere (CP), la preturi incepand de la 16.000 euro.

Masina va fi disponibila la vanzare din vara in Europa Occidentala, iar in Romania va fi lansata in septembrie. Masina va fi prezentata fizic, in premiera, la Salonul Auto de la Geneva, la inceputul lunii martie.

Audi nu a specificat daca pretul de 16.000 euro include TVA sau nu, insa avand in vedere motorizarile nu foarte puternice este posibil ca pretul sa aiba toate taxele incluse.

A1 va putea fi comandat cu doua motorizari pe benzina si doua diesel.

Toate motoarele vor fi cuplate standard la transmisii manuale cu sase trepte, iar cele doua variante de motorizare care depasesc 100 CP vor putea fi comandate si cu o cutie de viteze automata (S tronic).

Audi A1 dispune de un diferential electronic autoblocant, pentru o reactie mai ferma a directiei si a tractiunii, pe drumuri virajate. Ca elemente de siguranta, sistemele ABS si ESP vor face parte din dotarea standard, alaturi de sase airbag-uri (2 frontale, 2 laterale si 2 cortina).

Cel mai nou model Audi are 3,95 metri lungime, 1,74 metri latime, 1,42 metri inaltime si un ampatament de 2,47 metri.

A1 are un portbagaj de 267 litri, care poate ajunge la 920 litri cu bancheta spate rabatata.

Masina cantareste doar 1.045 kilograme in varianta de baza, gratie unei caroserii de 221 kilograme. Potrivit Audi, si versiunile echipate cu transmisii automate sunt relativ usoare, deoarece cutia de viteze S tronic are 70 kilograme.

Audi A1 a fost prezentat sub forma de concept la Salonul Auto de la Tokyo in 2007 si ulterior la Salonul Auto de la Paris, in 2008.

Lasa un comentariu