Acasa BMW FOTO: Asa arata BMW X5 restilizat

FOTO: Asa arata BMW X5 restilizat

de Adrian Mitrea

BMW a publicat primele fotografii oficiale cu varianta restilizata (facelift) a SAV-ului (Sports Activity Vehicle) X5, cel mai bine vandut model BMW din Romania.

X5 restilizat are mici modificari de ordin estetitc menite sa-i sublinieze trasaturile sportive. Bara de protectie din fata a capatat un ornament din aluminiu satinat, proiectoarele au fost repozitionate, iar stopurile preiau aspectul literei L pe care o au toate noile modele BMW.

Pentru caroserie au fost introduse trei noi culori: Deep Sea Blue, Platinum Grey si Sparkling Bronze.

Mai interesante sunt insa modificarile de ordin tehnic. Gama de motoare a fost complet revizuita, toate fiind cuplabile standard la o cutie de viteze cu opt trepte. Emisiile de dioxid de carbon pe kilometru au scazut cu pana la 10%.

In plus, toate motorizarile sunt Euro 5, taxa pe poluare auto din Romania fiind zero lei.

Masina dispune de BMW ConnectedDrive – o serie de optiuni printre care se numara Head-Up Display (afisarea vitezei si a turatiei pe parbriz, printr-un fascicul laser) si Surround View (vedere panoramic pentru asistarea la parcare).

Varianta restilizata a SAV-ului BMW dispune si de optiuni precum Active Cruise Control (tempomat activ, care pastreaza distanta fata de masina din fata), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea involuntara a benzii de deplasare), Speed Limit Info (afiseaza limita de viteza pentru un anumit sector de drum) si Side View (vedere laterala).

Sistemul de tractiune integrala (xDrive) este disponibil standard pe toate versiunile X5.

Interiorul noului BMW X5 este echipat, standard, cu cinci scaune, dar exista si optiunea unui al treilea rand de locuri pentru a face loc pentru alti doi pasageri. Capacitatea compartimentului de bagaje poate fi adaptata in mod flexibil pentru a se potrivi diferitelor cerinte. Prin rabatarea completa a banchetei spate, spatiul de depozitare poate fi crescut de la 620 litri la un maximum de 1.750 litri. Chiar si cu sapte locuri in echipare, spatiul de stocare disponibil masoara 200 litri.

Al treilea rand de scaune este disponibil optional. Aceste doua scaune sunt furnizate cu tetiere si centuri de siguranta automate, cu prindere in trei puncte. Scaunele pot fi escamotate individual in podeaua automobilului.

Sectiunea inferioara a portbagajului poate fi utilizata ca platforma si poate suporta o sarcina de 250 kilograme.

Acum, echiparea optionala cu piele Nevada este disponibila in nuante Cinnamon Brown si Oyster. Optiunile pentru interior au fost completate acum de o banda de culoare Satin Silver mat.

Standard, noul BMW X5 este echipat cu cea mai noua generatie a sistemului de control iDrive, al carui afisaj de control de 6,5 inch (sau 8,8 inch cand este comandat in combinatie cu sistemul de navigatie Professional).

BMW X5 a fost cel mai bine vandut model BMW in Romania anul trecut, totalizand 293 livrari (-66,4% fata de 2008).


Lasa un comentariu