Acasa Mazda Mazda lanseaza o editie limitata a decapotabilei MX-5

Mazda lanseaza o editie limitata a decapotabilei MX-5

de Adrian Mitrea

Mazda lanseaza in Europa o editie limitata a decapoabilei MX-5, care va fi produsa in 2.000 de exemplare si va fi lansata in martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Masinile fac parte dintr-o serie aniversara, Mazda MX-5 – 20 de ani.

Noul model va fi echipat cu o editie speciala de placute aniversare pentru praguri, din otel inoxidabil, cu numere paneuropene (de la 1 la 2.000).

Bazat pe versiunea anterioara, echipat cu motorul de 1,8 litri cu soft top (acoperis din material textil), acest model aniversar are un pachet exterior special, integrand o grila, manere si faruri cu elemente cromate, alaturi de lumini de ceata cu aspect sidefat, jante de 17 inchi din aluminiu si logo-ul aniversar de 20 de ani.

Masina va putea fi comandata in trei culori (True Red, Crystal White Pearl si, special pentru aceasta editie, o noua culoare: Aurora Blue).

Pentru a spori sportivitatea masina a fost echipata si cu o bara de rigidizare pentru suspensia fata.

Pe langa editia aniversara a Mazda MX-5, Mazda va mai prezenta la Geneva o varianta rtestilizata a Mazda6 si noua generatie Mazda5.

De asemenea, Mazda va dezvalui la Geneva si doua noi motorizari si un sistem de transmisie automata, toate disponibile din 2011 pe masinile marcii.

Aceste noi produse reprezinta tehnologii de generatie viitoare, care vor aduce o contributie majora la reducerea consumului de combustibil pana la 30% in 2015, si anume:

  • Motorul SKY-G pe benzina va folosi cu 15% mai putin combustibil fata de motorul anterior de 2 litri si va fi la fel de eficient ca si cel de 2,2 litri diesel;
  • Motorul SKY-D diesel va imbunatati consumul cu 20% in comparatie cu actualul motor Mazda 2,2 litri diesel;
  • Transmia automata va imbunatati economia de combustibil cu 5% si va fi compatibila cu motoarele SKY, oferind senzatia de schimbare a vitezelor ca o transmisie cu dublu ambreiaj.

Lasa un comentariu