Acasa Audi VIDEO: Audi spune ca va folosi modelul A1 sa agate clienti pentru masinile mai mari

VIDEO: Audi spune ca va folosi modelul A1 sa agate clienti pentru masinile mai mari

de Adrian Mitrea

Audi va folosi cel mai mic model al marcii, A1, care va fi prezentat oficial peste o luna, pentru a agata clienti pentru masinile mai mari ale marcii, a declarat Peter Schwarzenbauer, memebru in Consiliul de Administratie al producatorului auto german.

El a spus ca, intr-un an de la lansare, Audi vrea sa vanda 80.000 de exemplare A1, o masina dedicata femeilor si barbatilor care traiesc in marile orase si au varste cuprinse intre 25 si 35 de ani.

Potrivit oficialului Audi, cel mai mic model al marcii (si probabil si cel mai ieftin) va avea rolul de a agata clienti pentru masinile Audi mai mari. Cu alte cuvinte, oficialii constructorului german cred ca cei care vor alege A1 vor cumpara mai tarziu tot un Audi.

Masina vine in segmentul masinilor premium de mici dimensiuni, unde mai concureaza Alfa Romeo MiTo, Mini si, la limita, BMW Seria 1.

Acest segment va creste puternic in Europa, pana in 2015. Audi spune ca A1 are sanse mari sa se impuna pentru ca automobilele mici de oras au un design patratos si nu prea atractiv, iar noul lor model promite o schimbare a filosofiei.

Suna bine pe hartie ce spune Schwarzenbauer, dar Audi trebuie sa tina cont ca A1 se va bate cu un automobil cel putin la fel de tineresc si atragator: Mini.

Pana la momentul adevarului va mai trece ceva timp, fiindca lansarea in Romania este programata pentru luna septembrie.

Lasa un comentariu