Acasa General Motors GM a decis sa continue lichidarea Saab, desi avea oferte de la Spiker si Bernie Ecclestone

GM a decis sa continue lichidarea Saab, desi avea oferte de la Spiker si Bernie Ecclestone

de Adrian Mitrea

Noul Saab 9-5 acoperit (sursa - 0-100.ro)

General Motors (GM) a decis, vineri (8 ianuarie), sa continue lichidarea producatorului auto suedez Saab, desi avea patru oferte. Totusi, GM spune ca va continua sa caute un cumparator si ca analizeaza propunerile primite.

Decizia GM este cel putin ciudata, iar un lider de sindicat al Saab a declarat ca este incorect ca grupul american sa joace la doua capete, adica sa continue procesul de inchidere, dar sa caute si un cumparator.

GM va lichida Saab prin AlixPartners.

Gestul GM de a lichida Saab nu este surprinzator. Grupul american a anuntat inca din 18 decembrie 2009 ca va inchide micul producator auto suedez.

Olandezii de la Spiker inaintasera o oferta inainte de acel moment, dar nu a fost considerata suficient de buna. Pe 21 decembrie Spiker a revenit cu o propunere imbunatatita, cea care a dus deadline-ul de inchidere a Saab pana azi (8 ianuarie).

Saab va fi lasat sa moara treptat, potrivit anunturilor anterioare ale GM. Astfel, se presupune ca producatorul auto suedez va demara productia noii generatii a limuzinei 9-5, insa acest automobil are, in acest moment, un viitor incert.

GM a mai primit, pe langa oferta Spiker, alte trei propuneri.

Una dintre ele apartine grupului Genii Capital, in spatele caruia sta seful Formula 1, Bernie Ecclestone.

Lasa un comentariu