Acasa Ford Ford colaboreaza cu MIT pentru a reduce stresul soferilor

Ford colaboreaza cu MIT pentru a reduce stresul soferilor

de Adrian Mitrea

Lincoln MKS (sursa - Lincoln)

Ford si MIT (Institul Tehnologiei din Massachusetts – Massachusetts Institute of Technology) vor colabora, timp de sase luni, pentru a analiza factorii de stres pe care ii intampina soferii si pentru a-i elimina, a anuntat constructorul auto.

Pe baza datelor culese, Ford spera ca masinile sale viitoare sa devina niste ‘”oaze” care feresc soferii de stress, asigurand securitate sporita pentru participantii la trafic. In plus, Ford intentioneaza, prin acest studiu, sa dezvolte tehnologii care sa-i faca mai atenti pe soferi.

„Credem cu tarie ca sofatul poate fi mai sigur prin reducerea stresului cu care este incarcat soferul”, a declarat Jeff Rupp, director in cadrul departamentului de cercetare in siguranta activa la Ford.

Ford si AgeLab din cadrul MIT lucreaza inca din 2004 pentru a imbunatati viata in masina. AgeLab este departamentul MIT care studiaza noi idei si tehnologii pentru a imbunatati calitatea vietii varstnicilor.

interior Lincoln MKS (sursa - Lincoln)In studiu, efectuat cu un automobil Lincoln MKS, vor fi analizati parametri precum bataile inimii, conductivitatea pielii si miscarea ochilor.

Datele astfel rezultate vor duce, spune Ford, la tehnologii care vor imbunatati sofatul si starea de spirit a soferilor.

Un exemplu de tehnologie rezultata in baza studiilor efectuate impreuna cu MIT este cruise control-ul (denumit si tempomat) activ, cu avertizare in caz de pericol de coliziune.

La acesta se adauga si diversele comenzi vocale pe care le pot recunoaste masinile avansate tehnologic disponibile in prezent pe piata.

Studiul incepe in ianuarie si se va termina dupa sase luni, moment in care vor fi publicate si concluziile.

Lasa un comentariu