Acasa General Motors Sperantele de salvare a Saab se naruie usor. GM insista sa inchida compania

Sperantele de salvare a Saab se naruie usor. GM insista sa inchida compania

de Adrian Mitrea

Noul Saab 9-5 (sursa - Saab)

Sperantele de salvare a producatorului auto suedez Saab se naruie usor fiindca in ultimele discutii dintre oficialii suedezi si americanii de la General Motors (GM) inchiderea companiei a fost subiectul principal de dezbatere, nicidecum ultima oferta facuta de olandezii de la Spiker, noteaza presa internationala.

Directorul general executiv al Spiker, Victor Muller, a declarat ca inca poarta negocieri cu GM pentru preluarea Saab si ca rezultatele acestor discutii isi vor vedea efectele in ultimele zile ale acestui an, transmite Reuters.

Totusi, sunt sanse mari ca planurile GM de a inchide Saab sa nu mai fie schimbate.

Un argument in acest sens ar fi graba cu care GM a anuntat ca va lasa Saab sa moara, aratand ca strategia este demult stabilita. Compania americana a anuntat pe 18 decembrie ca va inchide Saab, cu aproape doua saptamani inainte de expirarea termenului limita pentru gasirea unui investitor. In plus, anuntul a fost facut in conditiile in care exista o oferta din partea producatorului olandez de masini de lux Spiker.

De asemenea, unii analisti ai industriei auto din Suedia, precum Matts Carlsson, spun ca GM nu are niciun interes sa vanda Saab, deoarece cumparatorul acestei marci ar putea-o transforma rapid intr-una rivala pentru masinile produse de GM.

Saab se afla in proprietatea GM din 2000, iar negocierile pentru vanzarea constructorului au inceput in luna ianuarie din acest an.

Pentru Saab a mai ofertat si Koenigsegg, dar s-a retras la sfarsitul lunii noiembrie din cursa pentru preluarea marcii. Au existat si alti investitori, dar numele lor nu a fost niciodata public.

In aceste conditii este inca neclar daca noul Saab 9-5 va mai ajunge vreodata in productia de serie, desi masina a fost prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt si a avut parte inclusiv de un eveniment de lansare.

Lasa un comentariu