Acasa General Motors Opel pregateste un SUV mic bazat pe Corsa si masini electrice, in urmatorii cinci ani

Opel pregateste un SUV mic bazat pe Corsa si masini electrice, in urmatorii cinci ani

de Adrian Mitrea

Opel Ampera (sursa - 0-100.ro)

Opel va lansa, in urmatorii cinci ani, un SUV de dimensiuni reduse, o masina de clasa mini si automobile electrice si hibride, parte a planului de extindere si improspatare a gamei de produse, a declarat Nick Reilly, sef al General Motors (GM) Europa si director general executiv al Opel.

El a spus ca masinile Opel propulsate exclusiv electric vor fi comercializate peste trei ani, iar primul model din gama electrica va fi unul complet nou.

Celelalte modele ale Opel vor primi si ele motoare electrice in viitor, a declarat Reilly intr-un interviu acordat revistei germane Auto Motor si Sport, preluat de Automotive News Europe (ANE).

Seful Opel a explicat ca masina de oras Agila, produsa in parteneriat cu Suzuki, va avea un succesor, chiar daca Suzuki a semnat un parteneriat cu rivalul Opel, Volkswagen.

Viitoarea generatie a Corsa va sta la baza unui SUV de mici dimensiuni, care va fi lansat in 2012/2013, a spus Reilly.

Ofensiva Opel pe segmentul SUV va continua cu noul Antara, care va fi lansat in 2014 cel tarziu.

Oficialul GM s-a aratat increzator ca Opel va reusi nu doar sa-si mentinina cota de piata in Europa, ci si sa o si creasca.

Prima masina hibrida (full hybrid) a Opel, Ampera, isi va face debutul la sfarsitul anului 2011, iar constructorul spera sa comercializeze initial circa 10.000-15.000 de unitati din acest model, urmand ca apoi vanzarile sa creasca simtitor.

2 comentarii

ALINO 17 iulie 2010 - 19:24

SUNT SUPER MA INTERESEAZA UN SO CUMPAR,DEVA ,ROMANIA,TEL.004078483910

Reply
ALINO 17 iulie 2010 - 17:24

SUNT SUPER MA INTERESEAZA UN SO CUMPAR,DEVA ,ROMANIA,TEL.004078483910

Reply

Lasa un comentariu