Acasa Dacia VIDEO, FOTO: Petrecerea de Craciun de la Dacia, un fel de „Adio, dar raman cu tine!”

VIDEO, FOTO: Petrecerea de Craciun de la Dacia, un fel de „Adio, dar raman cu tine!”

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Petrecerile de Craciun organizate de companii au devenit un fenomen tot mai rar, din cauza crizei, insa Dacia a reusit sa o invinga in 2009 si a organizat, cu apropiatii, un eveniment cu semnificatii multiple: Petrecere de Craciun, Eveniment de La Revedere pentru fostul director general al Dacia, Francois Fourmont (care se pensioneaza) si prim contact cu presa al succesorului acestuia, Jerome Olive. Nu au lipsit intepaturile intre cei doi, tuica fiarta, cadourile si Paula Seling.

Am ajuns la hotel Pullman devreme, cu Alexandru, fotoreporterul. La 18:10 eram in parcare, desi evenimentul incepea peste 20 de minute. Vremea rea de afara ne-a facut sa fim mai precauti.

Click aici pentru galeria foto

La intrare aveam de ales intre tuica fiarta in cescute taranesti, din lut, si vin fiert in ulcele, tot din lut. Eu am ales tuica si am mai ales sa contemplu cateva clipe hostesele atipice pentru o petrecere de Craciun. Erau imbracate in haine traditionale romanesti, si, mai ales, decente.

Ne-am intalnit cu totii: gasca de ziaristi auto din Bucuresti si oamenii din departamentul de comunicare de la Dacia. Blocati la intrare in Bucuresti, jurnalistii din presa locala au intarziat vreo 30-40 de minute.

Seara a inceput fara ei si fara noul director general al Dacia, Jerome Olive. El, se pare, si-a inceput mandatul prin intarzieri si Fourmont a taxat asta.

Noul director general al Dacia, Jerome Olive si Francois Fourmont (sursa - 0-100.ro)„Ieri (luni – n.r.) a intarziat trei ore. Asta pentru ca avionul in care se afla a intarziat. Azi (marti – n.r.) a intarziat deja 40 de minute. Probabil va ajunge in doua ore…”, a spus Fourmont, uitandu-se la ceas si zambind usor ironic. A si avut de ce, pentru ca in trei ani si ceva de cand sunt eu jurnalist auto nu a intarziat niciodata, la niciun eveniment.

Dar Olive a ajuns dupa doar o ora si un pic intarziere. Vremea o fi fost de vina.

Eu si bunul meu prieten de la HotNews.ro, Vlad Barza, am fost primii care au deschis seria cadourilor pentru deja fostul sef Dacia. I-am dat o placheta cu un text hazliu care sper sa-i aminteasca mereu de noi. In text ne-am asumat titulatura „reporterul bicefal” pe care am primit-o acum mai bine de un an, ca urmare a insistentelor noastre evidente, in tandem, pentru a scoate cea mai buna stire. De cele mai multe ori am si reusit.

Bogdan Alecu si Alexandru Anghel de la Ziarul Financiar alaturi de Francois Fourmont (sursa - 0-100.ro)Colegii de la Ziarul Financiar au scos o editie speciala a ziarului si i-au dat un exemplar lui Fourmont. Am primit si noi, restul, cei din sala.

Mihai Heimann de la National TV si lider al uneia dintre asociatiile jurnalistilor auto din Romania i-a inmanat lui Fourmont trofeul „Omul Anului”, iar Silviu Sepciu, seful serviciului de presa de la Dacia, i-a dat un catalog stufos cu cele mai importante stiri despre Dacia.

Aseara s-a vazut mai mult ca oricand cat de iubit si respectat a fost Fourmont de catre angajati si jurnalisti…

Paula Seling ne-a colindat si i-a cantat La Multi Ani! lui Francois, pronuntandu-i numele aproape erotic. Pe 24 decembrie e ziua lui.

Ne-a invitat sa cantam cu ea, dar noi, publicul, n-am fost prea cooperanti. Probabil pentru ca stiam cu totii ca e ultima oara cand ne intalnim in formula de aseara. Eram mai degraba nostalgici decat fericiti…

2 comentarii

ana cucu 17 decembrie 2009 - 21:08

Este cel mai bun director care l-a avut DACIA de la infiintare.Trebuia ajutat si convins sa ramana in actuala conjunctura,deoarece stapanea afacerea bine,fluctuatiile pietei,angajatii il admira ,este o pierdere,Olive nu face fata.

Reply
ana cucu 17 decembrie 2009 - 19:08

Este cel mai bun director care l-a avut DACIA de la infiintare.Trebuia ajutat si convins sa ramana in actuala conjunctura,deoarece stapanea afacerea bine,fluctuatiile pietei,angajatii il admira ,este o pierdere,Olive nu face fata.

Reply

Lasa un comentariu