Acasa Revista Presei Revista presei, 3 dec.: Cutiile de viteze manuale sunt pe cale de disparitie. Dacia continua cucerirea Frantei

Revista presei, 3 dec.: Cutiile de viteze manuale sunt pe cale de disparitie. Dacia continua cucerirea Frantei

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Platforma viitoarelor modele Mini ar putea fi dezvoltata in colaborare cu specialistii de la PSA. Totodata, cea de-a treia generatie a lui BMW Seria 1 ar putea avea tractiune fata, scrie automarket.ro.

Vanzarile de masini noi in Franta au urcat cu 48% in noiembrie, la peste 216.000 de unitati, iar inmatricularile Dacia au crescut cu 90%, la peste 7.000 de masini, arata datele CCFA. Ultimele luni ale lui 2008 au fost foarte slabe, criza fiind la inceput, dar piata auto franceza si-a revenit, ajutata si de un program Rabla in care s-au vandut peste jumatate de milion de masini anul acesta, informeaza hotnews.ro.

Inginerul Ford care se ocupa de dezvoltarea lui Focus sustine ca transmisiile manuale vor fi inlocuite complet, pana in 2020, de cutii automate cu doua ambreiaje, relateaza automarket.ro.

Daimler va muta, din 2014, circa 20% din productia mondiala a viitorului model Mercedes-Benz din gama C-Klasse de la fabrica Sindelfingen din Germania la unitatea din Tuscaloosa, Alabama (SUA), pentru a compensa efectele deprecierii dolarului, informeaza MEDIAFAX.

Lasa un comentariu