Acasa Industrie Renault si Rusia au ajuns la un acord pentru finantarea AvtoVAZ cu 1,91 miliarde de euro

Renault si Rusia au ajuns la un acord pentru finantarea AvtoVAZ cu 1,91 miliarde de euro

de Adrian Mitrea

Lada CCross(sursa - internetautoguide.com)

Oficialii Renault si autoritatile din Rusia au ajuns la un acord pentru a finanta cu 1,91 miliarde de euro producatorul auto rus AvtoVAZ, care fabrica masinile Lada, aflat in mare dificultate financiara.

Guvernul rus va acorda un ajutor mai mare pentru AvtoVAZ decat intentiona initial, astfel ca suma va creste de la 25 la 75 de miliarde de ruble (1,67 miliarde de euro).

Contributia Renault va fi de 240 de milioane de euro (10,8 miliarde de ruble), indirect, prin transfer de tehnologie, utilaje, echipament si expertiza. Astfel, contributia totala pentru a revigora AvtoVAZ se va ridica la 1,91 miliarde de euro.

Printre scopurile finale ale acestor investitii se numara inlocuirea modelului Lada Classic cu un automobil mai modern, asigurarea unei productii de 900.000 de masini pe an la Togliatti, pana in 2015, si mentinerea cotei de piata a AvtoVAZ la 25% in Rusia.

Este foarte probabil ca noul model Lada sa fie bazat pe platforma Logan sau B0, potrivit unor informatii anterioare.

Circa 70% dintre masinile produse la Togliatti vor fi Lada, dar in aceasta uzina vor fi produse si masini Renault si Nissan.

Masurile de restructurare ale AvtoVAZ presupun si alte modificari organizatorice de detaliu.

Intelegerea a fost semnata de Serguey Chemezov (director general al Russian Technologies si presedinte al AvtoVAZ), Igor Komarov (presedinte AvtoVAZ), Christian Esteve (senior vicepresedinte al grupului Renault si presedinte al regiunii Eurasia din cadrul Renault) si Serguei Skvortsov (director in cadrul Troika Dialog), la Paris, in cadrul unei ceromonii tinute de Vladimir Putin (premierul Rusiei), Francois Fillon (premierul Frantei) si Vladimir Artyakov (guvernatorul regiunii Samara din Rusia).

Renault, care functioneaza la nivel mondial intr-o alianta cu Nissan, detine 25% din constructorul auto rus AvtoVAZ.

Lasa un comentariu