Acasa Siguranta Auto Scandal mare intre Toyota si Euro NCAP, dupa ce Urban Cruiser a obtinut doar trei stele din cinci

Scandal mare intre Toyota si Euro NCAP, dupa ce Urban Cruiser a obtinut doar trei stele din cinci

de Adrian Mitrea

Rezultate Euro NCAP - noiembrie

Organizatia de testare a automobilelor Euro NCAP a publicat miercuri (25 noiembrie) rezultatele obtinute de 12 noi masini, dintre care zece au obtinut maximul posibil de cinci stele pentru protectia pasagerilor. Toyota Urban Cruiser a obtinut doar trei stele, iar constructorul contesta acum rezultatul.

Cinci stele din cinci posibile au obtinut BMW X1, Chevrolet Cruze, Citroen DS3, Infiniti FX, Mazda3, Mercedes-Benz GLK, Mercedes-Benz Clasa E, Opel / Vauxhall Astra, Volkswagen Scirocco si Peugeot 5008.

Chevrolet Spark a obtinut patru stele din cinci, din cauza faptului ca masina nu este echipata in standard cu ESP (sistem de control al stabilitatii), fara de care nicio masina nu mai poate lua cinci stele, conform noilor reglementari ale Euro NCAP, intrate in vigoare la inceputul acestui an.

Euro NCAP noteaza ca Chevrolet a facut progrese remarcabile, tinand cont de faptul ca Aveo obtinea o stea si jumatate in 2006.

Probabil din motive tehnice, Euro NCAP nu a pus pe aceeasi lista rezultatele obtinute de Volkswagen Scirocco si de Toyota Urban Cruiser, iar pagina oficiala a functionat greoi si cu erori toata ziua de miercuri.

„Rezultatele publicate azi (miercuri, 25 noiembrie – n.r.) arata ca unele marci pot crea surprize si pot dezamagi, intorcand astfel ideile preconcepute despre siguranta lo”, mentioneaza Euro NCAP, referindu-se la Toyota Urban Cruiser.

Masina a obtinut trei stele din cinci posibile, iar un purtator de cuvant al constructorului a declarat pentru autocar.co.uk ca acesta se declara surprins de rezultat, deoarece testele interne calificau masina pentru cinci stele.

„In prezent investigam rezultatul Euro NCAP in detaliu, pentru a intelege ce a provocat diferenta dintre testele noastre si cele ale organizatiei”, a declarat un purtator de cuvant al Toyota.

Lasa un comentariu