Acasa Media TopGear a suparat oficialii romani cu episodul filmat in Romania

TopGear a suparat oficialii romani cu episodul filmat in Romania

de Adrian Mitrea

Jeremy Clarkson inconjurat de tigani (sursa - captura youtube.com)

Show-ul auto britanic TopGear a starnit reactii critice din partea guvernului Romaniei, care a catalogat drept „jignitoare” remarcile prezentatorului Jeremy Clarkson la adresa tarii si a locuitorilor acesteia.

Clarkson povesteste in primul episod din seria a 14-a a emisiunii ca Romania este o tara a contrastelor si ca pe masura ce te indepartezi de capitala Bucuresti, pe atat peisajul incepe sa semene a Borat. Acest film a fost realizat partial in Romania, insa actiunea narativa se petrecea in Kazahstan. Imaginile din film, realizat de regizorul Sacha Baron Cohen, prezinta o tara saraca si oameni lipsiti de educatie.

De asemenea, Clarkson mai spune ca atunci cand cineva se gandeste la Romania si-o inchipuie plina de boi si ca oamenii arunca cu pietre in tigani. In plus, cand bea apa dintr-un izvor, prezentatorul spune ca aceasta este comunista.

Ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, a cerut modificarea pasajelor respective, declarandu-se „surprins si dezamagit” de remarci, scrie sundayexpress.co.uk.

„Anticipam un raspuns pozitiv la solicitarea noastra privind modificarile”, a anuntat ambasada Romaniei la Londra, potrivit sursei citate.

Sansele ca TopGear sa mai schimbe ceva din emisiune sunt aproape nule, deoarece episodul a fost difuzat si modificarile respective ar fi foarte greu sau chiar imposibil de realizat.

Mai jos poti vedea secventele la care se refera ambasadorul Romaniei si imaginile din filmul Borat.

TopGear si tiganii, la minutul 8:50:

Borat:

2 comentarii

Edani 23 noiembrie 2009 - 18:11

🙂 adevarul supara. Cum sa aprecieze umorul fin cand sunt obisnuiti doar sa se opresti la bascalia romaneasca…

Reply
Edani 23 noiembrie 2009 - 16:11

🙂 adevarul supara. Cum sa aprecieze umorul fin cand sunt obisnuiti doar sa se opresti la bascalia romaneasca…

Reply

Lasa un comentariu