Acasa Personalitati Ratan Tata, parintele celei mai ieftine masini din lume, Nano, se retrage

Ratan Tata, parintele celei mai ieftine masini din lume, Nano, se retrage

de Adrian Mitrea

Ratan Tata (sursa - overdrive.in)

Ratan Tata, presedintele grupului indian Tata, care este parintele celei mai ieftine masini din lume, deja celebra Tata Nano, se va retrage din activitate, iar in prezent concernul cauta un nou presedinte.

Grup Tata este un gigant care include 27 de companii listate, iar printre cele mai cunoscute se numara Tata Motors, Tata Steel, Tata Consultancy si Tata Power.

„Indeplinim formalitatile pentru un inlocuitor al meu. Avem cativa consultanti din afara si desfasuram un proces formal de cautare. Nu exista constrangeri”, a declarat Ratan Tata, scrie Automotive News Europe (ANE).

Toti presedintii pe care i-a avut grupul Tata pana acum au fost din familia Tata, insa acum nu exista un membru al familiei care sa preia fraiele.

„Ar fi cu siguranta mai usor daca succesorul ar fi de nationalitate indiana, insa avand in vedere ca in prezent 65% din veniturile noastre vin din afara, preluarea functiei de catre un strain poate fi justificata”, a spus presedintele grupului indian.

Ratan Tata, 71 de ani, a condus grupul in ultimii 20 de ani si s-a facut remarcat prin expansiunea mondiala continua. In lumea auto, grupul Tata si omul Ratan Tata s-au facut cunoscuti la sfarsitul anului 2007, cand au anuntat ca vor constui cea mai ieftina masina din lume, Nano, care a si fost lansata intre timp.

Tata Nano are un pret de pornire de circa 2.300 de dolari si va ajunge in Europa, cel mai probabil in 2011.

Ratan Tata este unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din lume si este cunoscut ca fiind un om cinstit si modest.

Lasa un comentariu