Acasa Chrysler Planurile Fiat-Chrysler pe cinci ani includ lansarea unui crossover Lancia si a unui Jeep pe platforma Fiat Panda

Planurile Fiat-Chrysler pe cinci ani includ lansarea unui crossover Lancia si a unui Jeep pe platforma Fiat Panda

de Adrian Mitrea

Logo-uri Fiat si Chrysler

Grupul italian Fiat, care a preluat controlul grupului Chrysler acum cateva luni, va restructura marcile pe care le detine fiecare grup, iar planurile includ eliminarea masinilor Chrysler si Dodge din Europa, lansarea unui crossover Lancia si a unui model de mici dimensiuni marca Jeep, construit pe platforma Fiat Panda.

Grupul italian Fiat include marcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Ferrari, Abarth si Fiat Professional (vehicule comerciale Fiat).

Grupul american Chrysler, controlat de Fiat, detine marcile Chrysler, Jeep, Dodge si Ram.

Planul Fiat-Chrysler pentru urmatorii cinci ani presupune transformari profunde in gamele de modele ale acestor marci.

Astfel, Jeep va fi singura marca din grupul Chrysler care va fi comercializata in afara Americii de Nord, iar modelele celorlalte marci vor fi vandute ca atare pe continentul american, iar in Europa vor prelua siglele marcilor din grupul Fiat, scrie Automotive News Europe (ANE).

Lancia

Lancia va primi patru modele noi. Noua Lancia Thesis va fi una si aceeasi masina cu noul Chrysler 300C, iar noua generatie a monovolumului Phedra va fi un Chrysler Voyager cu insigna Lancia. Gama Lancia va mai include un sedan, practic varianta europeana a noii generatii Chrysler Sebering, iar cel de-al patrulea model va fi un crossover, potrivit sursei citate.

Fiat

Fiat va inlocui modelul Croma cu un derivat dintr-un sedan Dodge, al carui nume nu a fost dezvaluit. De asemenea, noul Fiat Sedici va fi varianta europeana a succesorului lui Dodge Nitro.

Chrysler

Chrysler va primi anul viitor un model 300 restilizat (adica Lancia Thesis din Europa), iar din 2012 un sedan compact. De asemenea, gama Chrysler va mai include un model construit pe platforma B a Fiat (deci un model derivat din Fiat Grande Punto), un nou Seebring si un crossover compact (modele despre care spuneam mai sus ca vor fi vandute si sub sigla Lancia in Europa). Noile modele exclusiv americane Chrysler Town si Chrysler Country vor aparea in 2014.

Jeep

Jeep va avea in gama un nou Grand Cherokee din luna mai a anului viitor. Tot in 2010 vor fi lansate si variante restilizate ale SUV-urilor Patriot, Compass si Wrangler. Mai mult, modelul Wrangler va avea noi imbunatiri (interior si altele) si in 2011. Anul 2013 va marca o premiera absoluta in gama Jeep, un SUV de mici dimensiuni bazat pe Fiat Panda. Tot in 2013, Jeep Patriot si Jeep Liberty vor di inlocuite de doua SUV-uri construite pe platforme Fiat.

Dodge

Dodge este o marca care va avea caracter regional si care va fi vanduta doar americanilor. Dodge Avenger, Dodge Journey si Dodge Charger vor fi restilizate in 2010. Tot la anul, gama Dodge va include un nou SUV, cel mai probabil inlocuitorul lui Durango, bazat pe Jeep Grand Cherokee. Dodge Caliber va fi inlocuit in 2012, iar un an mai tarziu aceata marca va primi o masina mica bazata pe un model Fiat si un sedan mediu care va inlocui Avenger. In anul 2014 va fi lansata noua generatie a modelului de familie Grand Caravan.

Ram

Ultima, dar nu cea din urma, marca de camionete si vehicule comerciale Ram, recent infiintata ca marca de sine statatoare, va produce vehicule comerciale din 2012, derivate din modele Fiat. Productia modelului Dakota va fi oprita dupa 2011.

Lasa un comentariu