Acasa Anvelope Goodyear Dunlop: Una din trei persoane va fi ranita intr-un accident rutier de-a lungul vietii

Goodyear Dunlop: Una din trei persoane va fi ranita intr-un accident rutier de-a lungul vietii

de Adrian Mitrea

Goodyear Eagle Asymmetric (sursa - caranddriving.com)

Una din trei persoane va fi ranita intr-un accident rutier la un anumit moment dat pe parcursul vietii sale, se arata intr-un comunicat al Goodyear Dunlop Tires, care a aderat la Carta Europeana a Sigurantei Rutiere (CESR).

Potrivit statitisticilor citate de Goodyear Dunlop, peste 40.000 de oameni mor anual in accidente rutiere in Uniunea Europeana (UE). Mai mult, pana la varsta de 55 de ani, accidentele rutiere sunt cele mai uzuale cauze ale spitalizarii.

„Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani acopera 20% din intregul accidentelor rutiere fatale inregistrate, potrivit CARE EU, baza de date europeana pentru accidente, in timp ce 50% din accidentele de munca sunt accidente rutiere produse pe drumul catre sau dinspre locul de munca, potrivit OECD 2008”, se arata in comunicatul Goodyear Dunlop.

CESR este o initiativa pan-europeana care are ca scop cresterea sigurantei rutiere in Europa. Ceremonia de semnare a Cartei de catre Goodyear Dunlop Tires Europa a avut loc la Gothenburg, Suedia, la sfarsitul lunii octombrie, in prezenta Ministrului suedez pentru Intreprinderi, Energie si Comunicatii, Asa Torstensson, reprezentantilor Comisiei Europene (CE) si a Secretarului Cartei.

Pe langa campanii privind intretinerea anvelopelor si condusul auto responsabil, Goodyear Dunlop va acorda o atentie speciala copiilor, pentru a imbunatati cunostiintele lor legate de traficul rutier si pentru a-i ajuta sa se protejeze singuri pe strada.

Semnarea Cartei Europeane a Sigurantei Rutiere (sursa - Goodyear Dunlop)Compania va intensifica totodata si actiunile centrate pe siguranta rutiera dedicate celor 70.000 de angajati pe care ii are.

In materie de siguranta rutiera activa, Goodyear Dunlop a dezvoltat tehnologiile RunOnFlat si SmartWear.

Cu tehnologia RunOnFlat de la Goodyear Dunlop conducatorii auto isi pot continua calatoria in siguranta dupa ce anvelopa a fost intepata sau a suferit chiar o pierdere completa de presiune. Tehnologia SmartWear, cel mai recent introdusa in anvelopa de vara Goodyear OptiGrip, anvelopa isi pastreaza performantele pe carosabil umed, chiar si atunci cand este uzata.

Carta Europeana pentru Siguranta Rutiera este cea mai extinsa platforma pentru siguranta rutiera, cuprinzand toate statele membre ale UE.

Ea este parte a Planului de Actiune pentru Siguranta Rutiera lansat de Comisia Europeana in 2003, prin directoratele ei generale pentru Energie si Transport, cu scopul ambitios de a injumatati numarul accidentelor rutiere mortale de pe drumurile Europene pana in 2010.

Carta cuprinde intreprinderi, autoritati publice si societatea civila. Goodyear Dunlop a fost deja implicata indirect in Carta Europeana pentru Siguranta Rutiera inca din 2007 prin participarea asociatiei sale sectoriale, Asociatia Europeana a Producatorilor de Anvelope si Cauciuc.

Lasa un comentariu