Acasa Revista Presei Revista presei, 2 noi.: Renault si Dacia sfideaza criza. Cat mai costa un kilometru de autostrada in Romania

Revista presei, 2 noi.: Renault si Dacia sfideaza criza. Cat mai costa un kilometru de autostrada in Romania

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Compania Automotive Trading Services (ATS), importator al marcii Citroen in Romania si controlata de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, a inregistrat in primele noua luni o scadere de 50% pe segmentul vanzarilor de motociclete Harley-Davidson, fata de perioada similara a anului trecut, scrie Business Standard.

Renault a raportat o scadere cu 11% a cifrei de afaceri pentru intervalul iulie – septembrie, dar grupul spune ca rezultatul e bun, dat fiind ca in primul trimestru afacerile Renault au scazut cu 31%, iar in trimestrul al doilea, cu 17%. In trimestrul trecut inmatricularile Renault pe plan mondial au urcat pentru prima oara de la inceperea crizei, iar cele ale Dacia au crescut cu 88%, scrie hotnews.ro.

Pretul mediu pe kilometru pentru autostrazile aflate in constructie se situeaza intre 3,5 milioane euro si 8,5 milioane euro, in funcţie de complexitatea proiectului, potrivit unui document al Ministerului Transporturilor semnat de ministrul Radu Berceanu, obtinut de MEDIAFAX.

Yamaha a prezentat un scuterul cu propulsie hibrida HV-X Hybrid la salonul auto de la Tokyo. Acesta este, deocamdata, doar un prototip, insa exista si zvonuri potrivit carora Yamaha ar putea crea si o versiune de serie daca reactia publicului va fi una pozitiva. Producatorul a utilizat pentru dezvoltarea noului vehicul pe doua roti cadrul popularului TMax 500, in care a asezat un motor monocilindric de 250 cmc, pe benzina, si unul electric de 15 KW, la care a mai adaugat un pachet de baterii litiu-ion de 300V, relateaza stiriauto.ro.

Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a anuntat ca profitul net s-a diminuat cu 86% trimestrul trecut, de la circa 1,2 miliarde euro, la sub 200 milioane, dar compania spune ca se descurca mai bine decat competitorii si isi creste cota de piata, scrie AFP, informatie preluata de hotnews.ro.

Lasa un comentariu