Acasa General Motors GM: Masinile pe hidrogen costa de zece ori mai mult decat hibridele

GM: Masinile pe hidrogen costa de zece ori mai mult decat hibridele

de Adrian Mitrea

Chevrolet Volt (sursa - GM)

Masinile pe hidrogen costa de zece ori mai mult decat hibridele de tipul lui Chevrolet Volt, iar acestea din urma ar putea fi mult mai ieftine daca mai multi constructori ar imbratisa ideea, crede directorul general executiv al General Motors (GM), Fritz Henderson.

Esential pentru ca masinile hibride si electrice sa aibe un pret mai scazut este ca bateriile, motoarele si unitatile de control sa fie mai ieftine, iar acest lucru s-ar putea intampla daca mai multe companii s-ar implica, spune Henderson, intr-un interviu acordat Washington Post.

„Cu cat mai multe companii vor dezvolta tehnologii in zona automobilelor electrice, cu atat reteaua de furnizori va creste si cu atat va fi mai bine… Nu putem duce singuri povara. GM nu poate. In niciun caz. Trebuie sa avem mai multe companii. Multe elemente vin de la furnizori. Nu noi le facem. Nu facem afaceri in sectorul chimic”, spune Henderson.

GM EV1 (sursa - wikipedia.org)El precizeaza ca producatorii auto sunt concentrati in acest moment pe rezolvarea problema autonomiei.

„Clientul nu vrea sa aibe limitari. Am avut aceeasi problema cu EV1 (automobil electric produs experimental de GM intre 1996 si 1999 – n.r.)… autonomia era prea mica”, explica seful GM.

Intrebat daca GM a renuntat la ideea construirii de masini pe hidrogen, Henderson spune ca problema lor este costul.

„Am produs si livrat pe piata 100 de masini (pe hidrogen – n.r.). Clientii le-au testat… Am invatat multe. Masinile functioneaza. Problema este legata de cost, in proportie de 100%”, crede Henderson.

Lasa un comentariu