Acasa Volvo Furnizorii Volvo se tem ca patentele lor vor fi clonate in China dupa venirea Geely

Furnizorii Volvo se tem ca patentele lor vor fi clonate in China dupa venirea Geely

de Adrian Mitrea

Volvo C70 (sursa - 0-100.ro)

Volvo ar putea pierde o parte dintre furnozorii de componente deoarece acestia se tem ca patentele lor vor fi clonate in China, dupa ce chinezii de la Geely vor cumpara Volvo.

„Furnizorii mari de componente si tehnologie sunt ingrijorati de cazierul pe care il are China in legatura cu drepturile de autor, iar Volvo ar putea avea mari probleme daca nu se va intelege cu furnizorii”, a declarat Svenaake Berglie, seful FKG, un grup care reprezinta interesele a 300 de furnizori pentru industria auto, scrie inautonews.com.

Ingrijorarea aratata de furnizorii Volvo vine la cateva zile dupa ce Ford, proprietarul Volvo, a anuntat ca aceasta marca ar putea fi vanduta chinezilor de la Geely.

„Asa cum producatorii auto isi aleg furnizorii, asa si furnizorii isi aleg constructorii”, a conchis Berglie.

Chiar daca Geely este constructorul auto preferat de Ford pentru vanzarea Volvo, tranzactia este inca departe de a fi concretizata.

Pe de alta parte, achizitia Volvo de catre Geely nu va insemna ca marca suedeza se va indeparta de valorile sale.

Intr-o situatie de incertitudine similara s-a aflat si Jaguar Land Rover, constructor care a fost cumparat in martie 2008 de catre indienii de la Tata Motors. Acum lucrurile par sa mearga mai bine pentru Jaguar si Land Rover, desi la preluare vocile scepticilor erau puternice.

Lasa un comentariu