Acasa Romania Golf BlueMotion a iesit mai poluant decat vroia Volkswagen

Golf BlueMotion a iesit mai poluant decat vroia Volkswagen

de Adrian Mitrea

Volkswagen Golf BlueMotion (sursa - 0-100.ro)

Volkswagen Golf BlueMotion, cel mai economic si mai putin poluant Golf din toate timpurile, a fost lansat si in Romania, la preturi cuprinse intre 19.147 si 20.736 euro, inclusiv TVA, dar este mai poluant decat a anuntat Volkswagen initial.

Masina este echipata cu un motor diesel de 1,6 litri, care dezvolta 105 Cai Putere (CP). Golf BlueMotion consuma in medie 3,5 litri de motorina pentru 100 de kilometri parcursi si emite 107 grame de dioxid ce carbon pe kilometru, potrivit Volkswagen (pagina 14).

Se pare ca masina a iesit ceva mai poluanta decat spera Volkswagen, care in urma cu un an, la Salonul Auto de la Paris, anunta ca modelul va emite 99 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. Aceeasi valoare este data si de site-ul Volkswagen din Germania.

Tehnologia BlueMotion este formata dintr-o serie de tehnologii si setari care micsoreaza consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon.

Volkswagen Golf BlueMotion are alta grila de aerisire a radiatorului, bara de protectie mai aerodinamica, motorul este setat sa consume mai putin, iar anvelopele sunt mai dure si au un profil care reduce rezistenta la inaintare.

Oricum, economia de carburant si ecologia unei masini sunt date mai degraba de stilul de mers al soferului, si mai putin de micile artificii tehnice si de marketing la care apeleaza constructorii auto pentru a comercializa „masini verzi”.

Lasa un comentariu