Acasa Curiozitati Taximetristilor din New York le este interzis sa vorbeasca la telefon, chiar daca au hands-free

Taximetristilor din New York le este interzis sa vorbeasca la telefon, chiar daca au hands-free

de Adrian Mitrea

Taxi in New York (sursa - autoblog.com)

Taximetristilor din New York le este interzis sa vorbeasca la telefonul mobil in timpul serviciului, chiar daca folosesc sisteme hand-free (maini libere), iar autoritatile vor sa inaspeasca pedepsele pentru cei care se abat de la regula.

Interdictia de a folosi telefoanele mobile este adesea incalcata de taximetristi, care le spun politistilor ca doar poarta dispozitivele hands-free, fara a le folosi, scrie New York Times.

Pentru a preveni astfel de scuze, autoritatile din New York vor sa interzica inclusiv purtarea de dispozitive hands-free si intentioneaza sa mareasca amenzile pentru prima abatere (situate acum la 200 de dolari).

Cei aflati la a doua abatere vor fi suspendati pentru 30 de zile, iar taximetrilor prinsi ca folosesc telefonul mobil sau sisteme hands-free de mai mult de trei ori in 15 luni le vor fi suspendate licentele.

De asemenea, taximetristii ar putea fi obligati prin lege sa traga pe dreapta ca sa poata vorbi la telefon, in conditiile in care in prezent il pot folosi macar atunci cand stau la semnafor.

Taximetristii sustin ca masurile sunt mult prea dure si ca nu ar avea locuri in care sa opreasca masinile pentru a vorbi la telefon, iar o oprire neregulamentara ar atrage dupa sine tot o amenda.

Alte voci care tin partea taximetristilor spun ca acestia au neaparata nevoie de telefoane si de statii pentru a putea comunica cu sediul si cu clientii.

Autoritatile din New York vor sa interzica utilizarea telefoanelor mobile de catre taximetristi din cauza faptului ca riscul de accident creste de patru ori.

Lasa un comentariu