Acasa Piata Auto Germania vrea sa aiba un milion de vehicule electrice pe strazi pana in 2020

Germania vrea sa aiba un milion de vehicule electrice pe strazi pana in 2020

de Adrian Mitrea

Volkswagen e-up! (sursa - 0-100.ro)

Germania vrea sa aiba pe strazi un milion de vehicule electrice pana in anul 2020 si a facut cercetarea si dezvoltarea bateriilor pentru masini electrice prioritati nationale.

Vestea privind intentiile Executivului german apare la scurt timp dupa ce Franta a anuntat un plan similar.

Programul german urmeaza sa angreneze 500 de milioane de euro, insa detaliile complete privind finantarea nu au fost inca dezvaluite, scrie inautonews.com, citand o stire drive.com.au, preluata de la Associated Press.

„Scopul nostru este sa facem Germania liderul in ceea ce priveste mobilitatea electrica”, a declarat ministrul Economiei din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg, dupa ce Guvernul a aprobat planul.

Oficialul german a adaugat ca tinta de un milion de vehicule electrice este ambitioasa, insa a precizat ca poate fi totusi atinsa.

In Germania circula in prezent peste 43 de milioane de masini, dintre care doar 1.452 sunt electrice.

In lupta pentru producerea in masa a masinilor electrice au intrat toti marii constructori auto. Francezii de la Renault par in stadiul cel mai avansat, avand planuri sa lanseze primul automobil electric (Fluence Z.E.) in prima parte a anului 2011, iar ulterior alte trei modele.

Germanii de la Volkswagen au anuntat si ei o masina electrica, denumita e-up!, a carei intrare in productie este planificata pentru anul 2013.

Lasa un comentariu