Acasa Geely Grupul american Crown este interesat sa cumpere Volvo

Grupul american Crown este interesat sa cumpere Volvo

de Adrian Niculescu

Volvo C70 facelift (sursa - Volvo)

Grupul american Crown este interesat sa cumpere constructorul auto suedez Volvo de la Ford, intrand astfel in competitie cu firma chineza Geely, informeaza Financial Times.

Consortiul Crown este condus de un fost director al Ford, Michael Dingman, si are ca surse de finantare mai multe grupuri private de investitii din Statele Unite ale Americii (SUA). De asemenea, Crown cauta sprijin si la investitori suedezi, subliniind astfel faptul ca vrea ca Volvo sa ramana in continuare o companie suedeza.

In cursa pentru cumpararea Volvo de la Ford este inscris si producatorul auto chinez Geely, care si-a aratat interesul in septembrie.

Geely a oferit pentru Volvo doua miliarde de dolari, potrivit unei surse, insa nici oferta Crown nu este mai buna. Pe de alta parte, atat Geely cat si Crown au planuri similare, care presupun investitii de trei miliarde de dolari, dupa cumpararea Volvo.

Ford este determinat sa vanda Volvo, pentru a face rost de bani si pentru a elimina o sursa de piederi. Volvo a avut in trimestrul al doilea din acest an piederi de 231 de milioane de dolari.

Lasa un comentariu