Acasa Revista Presei Revista presei, 2 oct.: Masinile se vor comporta ca pestii pentru a evita accidentele. Renault Safrane revine

Revista presei, 2 oct.: Masinile se vor comporta ca pestii pentru a evita accidentele. Renault Safrane revine

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Producatorul auto japonez Nissan spune ca masinile viitorului ar putea evita coliziunile daca se vor inspira din comportamentul pestilor care se misca in bancuri dense fara a se lovi, scrie AFP.

Japonezii au construit un robot capabil sa ruleze intr-un grup de sapte roboti fara a se ciocni de ei, datorita schimbului de informatii pe care tehnologia il permite intre membrii grupului, informeaza hotnews.ro.

„Fericirea aceasta pe care o are Logan in aceasta perioada este justificata. Dupa parerea mea ei nu au castigat numai o piata, ci si prestanta, dar incepe din nou batalia intre toate marcile”, este de parere Ion Tiriac, scrie Ziarul Financiar.

Producatorul ceh de autovehicule Skoda, parte a grupului german Volkswagen, analizeaza oprirea activitatii pentru doua zile in luna octombrie, ca urmare a incheierii programului primei de casare din Germania, a declarat, joi, un purtator de cuvant al companiei, infomeaza MEDIAFAX.

Un oficial Renault a confirmat astazi lansarea unui viitor model de lux, care sa continue traditia modelelor Safrane si VelSatis. Francezii nu au uitat nici de Espace, care va sosi odata cu sfarsitul crizei economice, potrivit automarket.ro.

Dacia a inregistrat o crestere cu 21,3% a inmatricularilor de autoturisme in Franta, in primele noua luni ale anului 2009, comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 31.591 de unitati la 38.321 de unitati, reiese din datele Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile, relateaza Business Standard.

Lasa un comentariu