Acasa Tesla Motors Tesla Motors va produce monovolume si vehicule comerciale

Tesla Motors va produce monovolume si vehicule comerciale

de Adrian Niculescu

Tesla Model S (sursa - 0-100.ro)

Tesla Motors va folosi platforma automobilului Model S pentru a construi monovolume, CUV-uri (Crossover Utility Vehicle) si vehicule comerciale, acestea din urma fiind destinate flotelor si altor segmente care folosesc masini utilitare, scrie vicepresedintele Tesla Diarmuid OConnell, pe blogul companiei.

Constructorul american Tesla Motors are in prezent un singur model la vanzare, Tesla Roadster, urmand ca Tesla Model S sa intre in productie in a doua parte a anului 2011.

Dezvoltarea unui minivan, a unui CUV si a vehiculelor comerciale va permite Tesla sa castige cota de piata in Statele Unite ale Americii (SUA), deoarece Tesla Roadster este un model de nisa, care nu poate face volume impresionante si care are un pret prohibitiv pentru majoritatea oamenilor (100.000 de dolari).

Tesla Roadster a inceput sa fie comercializat in Europa din a doua parte a acestui an, iar constructorul vrea sa-si consolideze pozitia pe batranul continent, unde vede un potential ridicat de crestere a vanzarilor, deoarece majoritatea statelor mari acorda bonusuri celor care cumpara masini fara emisii poluante, pretul de achizitie devenind astfel mai redus.

Lasa un comentariu