Acasa Design Designerul Volkswagen Flavio Manzoni pleaca la Ferrari

Designerul Volkswagen Flavio Manzoni pleaca la Ferrari

de Adrian Niculescu

Flavio Manzoni (sursa - carbodydesign.com)

Designerul Volkswagen Flavio Manzoni, al doilea om in departamentul de design al constructorului auto german, aflat imediat sub seful Walter de Silva, pleaca la Ferrari incepand cu 1 ianuarie 2010, informeaza revista italiana Quattroroute in editia online.

Manzoni, 44 de ani, este un nume sonor in industria auto europeana. El s-a nascut in Nuoro (Sardinia, Italia) pe 7 februarie 1965 si are studii in arhitectura, cu specialiare in design industrial, efectuate la Universitatea din Florenta.

Din 1993 a inceput sa lucreze pentru grupul Fiat, ca designer la Centrul de Design Lancia, unde, din 1996, a inceput sa fie responsabil de interioarele masinilor Lancia.

Din 1999 si pana in 2001 Manzoni a ocupat un post similar celui de la Lancia la Centrul de Design Seat din Spania. Printre masinile la care a lucrat se numara Seat Leon, Seat Toledo si Seat Altea.

In noiembrie 2001, Manzoni s-a reintors in grupul Fiat, ca sef de design al Lancia, iar in 2004 a preluat fraiele Centrului de Design Fiat.

Ulterior Manzoni a lucrat pentru Volkswagen si iata ca italianul se intoarce in tara natala pentru a desena masini pentru cel mai celebru constructor, Ferrari, tot parte a grupului Fiat.

Cea mai vizibila amprenta lasata de Manzoni pe vreo marca auto a fost Lancia. El a creat conceptul Lancia Fulvia Coupe, practic o reeditare a modelului cu acelasi nume produs de Lancia in anii ’60.

Lancia Fulvia Coupe (sursa - Lancia)

De asemenea, Manzoni a creat si conceptul Lancia Dialogos, care a stat la baza limuzinei Thesis.

Lancia Dialogos Concept (sursa - Lancia)

Lancia Fulvia Coupe din anii 60 (sursa - Lancia)

Lasa un comentariu