Acasa Peugeot Prudent, dar increzator in viitor, importatorul Peugeot in Romania va dezvolta puternic comertul cu masini rulate

Prudent, dar increzator in viitor, importatorul Peugeot in Romania va dezvolta puternic comertul cu masini rulate

de Adrian Niculescu

Peugeot 3008 (sursa - 0-100.ro)

Trust Motors, importatorul Peugeot, se concentreaza pe dezvoltarea comertului cu masini second-hand, o sursa de profit neglijata pana acum de toate companiile auto, deoarece vanzarile de masini noi mergeau foarte bine. Pentru a castiga clienti, Trust Motors promite finantare pentru orice venit, atat pentru cumpararea de masini noi, cat si masini rulate, iar unele modele de pe stoc sunt vandute chiar sub pretul de productie.

„Noi trebuie acum sa dezvoltam o piata care ne-a lipsit, pentru ca nimeni n-a fost interesat sa o construiasca atata timp cat vanzarile de vehicule noi mergeau foarte bine”, a declarat, miercuri (23 septembrie), intr-o conferinta de presa, directorul de marketing si comunicare al Trust Motors, Radu Cristian.

Scaderea vanzarilor i-a speriat initial pe importatori si dealeri, insa acum, dupa ce scaderile de peste 50% ale vanzarilor au devenit ceva obisnuit, perspectivele nu mai sunt asa pesimiste.

„O piata de 140.000 de autovehicule noi in Romania (care ar reprezenta o scadere de 55% a vanzarilor fata de anul trecut), nu va determina dealerii auto sa se apuce de horticultura, dar ii va determina sa se reorienteze si spre activitati pe care pana acum nu le luau in calcul, cum ar fi comertul cu masini rulate. (…) Afacerea corecta este cea completa”, a spus Cristian.

Strategie pe termen lung

Trust Motors, prin programul MyDeal, asigura finantare pentru orice automobil nou marca Peugeot sau pentru orice vehicul rulat comercializat prin serviciul „Ocaziile Leului” (disponibil la reprezentantele Peugeot), indiferent de veniturile solicitantului. Singura conditie mai stricta este achitarea unui avans de 20-25% din pretul masinii.

„Am intalnit clienti care cauta finantare, nu masina”, a declarat oficialul Trust Motors.

Asigurarea finantarii si un sistem buy-back despre care Trust Motors spune ca este cinstit reprezinta un prim pas pentru ca Peugeot sa se apropie de clienti, pe principiul „orice client de second-hand poate fi client de masina noua in viitor si daca ea va fi Peugeot, cu atat mai bine”.

Un 2009 cu jumatati de masura

Trust Motors estimeaza ca va vinde in acest an 5.800 de vehicule noi (autoturisme si vehicule comerciale usoare), ceea ce ar insemna o scadere de 55% fata de anul viitor, insa cota de piata ar trebui sa ramana neschimbata (4,1%).

Si cifra de afaceri va fi la jumatate. Anul trecut Trust Motors a avut afaceri de 170 de milioane de euro, iar in 2007, cel mai bun an al industriei auto romanesti, compania a avut un record al cifrei de afaceri, 230 de milioane de euro.

Trust Motors,ar putea raporta profit zero in acest an, de la un castig de 12 milioane euro in 2008, din cauza promotiilor si a sprijinului financiar acordat retelei de dealeri, declara, in prima parte a acestui an, directorul executiv al companiei, Gheorghe Utii.

Lasa un comentariu