Acasa Dacia Asa ar putea arata un viitor monovolum Dacia

Asa ar putea arata un viitor monovolum Dacia

de Adrian Niculescu

monovolum Dacia (sursa - worldscoop.forumpro.fr)

Un utilizator al forumului auto francez worldscoop.forumpro.fr a publicat trei fotografii, neclare, cu o macheta de automobil care par sa dezvaluie cum va arata un viitor monovolum marca Dacia. Fotografia care prezinta partea frontala a machetei are elemente de design specifice modelului Sandero, insa bara de protectie aduce parca a Mazda.

Din fotografii se poate observa clar ca masina va dispune de sapte locuri si ca va fi mai incapatoare decat Dacia Logan MCV cu sapte locuri.

Planurile Renault de a produce sub marca Dacia automobile mai mari decat cele actuale au fost dezvaluite initial de directorul de design industrial al Renault, Patrick le Quement. El declara agentiei MEDIAFAX, la sfarsitul lunii mai din 2008, ca platforma Logan este flexibila si ca poate suporta noi modele, cum ar fi un MPV (monovolum, vehicul de familie) sau un sedan mai mare decat actualul Logan.

Recent, Intentiile Renault au fost reconfirmate de directorul operational al Renault, Patrick Pelata, mana dreapta a sefului Renault, Carlos Ghosn, intr-o intalnire cu presa romaneasca.

„Am spus intotdeauna ca vor fi opt sau noua masini pe platforma Logan, denumita platforma B0. In prezent avem sase (inclusiv SUV-ul pe care Dacia il va lansa anul viitor – n.r.), deci cu siguranta vom avea cel putin inca doua de lansat”, a spus Pelata, pe 11 septembrie, intr-o intalnire cu presa, relateaza MEDIAFAX.

Cele doua masini vor ataca segmente complet diferite, potrivit oficialului Renault.

Intrebat daca una dintre ele va fi mai mica decat celelalte modele Dacia, Pelata a raspuns ca „mai degraba mai mare”.
Toate cele de mai sus vin sa sustina lansarea unui MPV sub marca Dacia, insa veridicitatea fotografiilor ramane totusi sub semnul indoielii.

Lasa un comentariu