Acasa Revista Presei Revista presei, 10 sept.: Opt constructori au batut palma pentru a dezvolta masini electrice pe hidrogen. Renault-Nissan a depasit criza

Revista presei, 10 sept.: Opt constructori au batut palma pentru a dezvolta masini electrice pe hidrogen. Renault-Nissan a depasit criza

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Opt dintre cei mai importanti producatori auto au anuntat ca isi unesc fortele pentru dezvoltarea unor modele electrice pe baza de hidrogen si cer guvernelor dezvoltarea unor retele de alimentare pentru acestea.

Daimler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Renault-Nissan si Toyota vor colabora in urmatorii ani pentru dezvoltarea unei tehnologii care astazi este disponibila doar pentru unele concepte si modele experimentale aparute la saloanele auto, scrie automarket.ro.

Chinezii de la Geely Automobile au confirmat marti ca incearca sa preia Volvo Cars, compania asiatica fiind practic singurul potential cumparator al producatorului auto suedez, scrie Financial Times. Geely a facut in august o oferta de circa doua miliarde dolari, insa exista multi critici ai tranzactiei care ar aduce in mainile chinezilor tehnologii de ultima ora in domeniul sigurantei auto, potrivit hotnews.ro.

Carlos Ghosn, seful aliantei Renault-Nissan, a declarat intr-un interviu pentru Le Figaro ca alianta pe care o conduce a trecut peste criza financiara, desi se afla intr-o situatie economica neplacuta, scrie automarket.ro.

Francezii de la Peugeot vor prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt primul model dotat cu o transmisie automata cu ambreiaj dublu. Noua cutie de viteze este practic una cu ambreiaj dublu comandata electronic, cu posibilitatea de functionare in doua moduri: automat (cu stilul Sport si Drive) sau Semi-Automat, cand soferul poate sa comande manual schimbarea vitezelor. Motorul care va beneficia de noua transmisie este versiunea 2.2 Hdi de 156 CP, cu un cuplu motor de 380 Nm obtinuti inca de la 2000 rpm, relateaza promotor.ro.

AVAS va monitoriza in continuare contractul de privatizare al SC Automobile Craiova SA, chiar si dupa lansarea productiei Ford la Craiova, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Mircea Ursache, scrie capital.ro.

Lasa un comentariu