Acasa Koenigsegg FOTO: Noul Saab 9-5 va fi lansat in Romania in primul trimestru din 2010

FOTO: Noul Saab 9-5 va fi lansat in Romania in primul trimestru din 2010

de Adrian Mitrea

noul Saab 9-5 (sursa - Saab)

Noua generatie a limuzinei Saab 9-5 va fi prezentata fizic in septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, si va ajunge in Romania in primul trimestru al anului viitor, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Saab. A durat zece ani pentru ca Saab sa vina cu o noua generatie a lui 9-5, insa constructorul spune ca asteptarea a meritat.

Noul Saab 9-5 este inspirat din conceptul Aero X si din istoria Saab, avand caracteristice tehnice notabile: toate motoarele sunt turbo, masina dispune si de tractiune integrala (XWD), iar toate cutiile de viteza au sase trepte.

Noul Saab 9-5 este disponibil pentru inceput doar in varianta de corserie sedan si cu trei versiuni de echipare, Linear, Vector si Aero. Varianta break va fi disponibila incepand cu jumatatea anului viitor, potrivit oficialilor Saab.

Limuzina dispune de trei motorizari pe benzina, de 1,6 litri (180 Cai Putere), 2 litri BioPower (220 Cai Putere) si 2,8 litri (300 Cai Putere).

Motorul de 2 litri BioPower va putea fi alimentat si cu bioetanol (E85). Aceasta motorizare va putea fi cuplata, optional, la un sistem de tractiune integrala, denumita de Saab XWD. Acest tip de tractiune este standard pentru cel mai puternic motor, cel pe benzina de 2,8 litri si 300 Cai Putere.

De asemenea, noul Saab 9-5 va putea fi comandat si cu un motor diesel de 2 litri, care dezvolta 160 CP si emite doar 139 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Noul model va fi produs in uzina de casa a Saab, in Trollhättan, Suedia, unde a fost conceput si dezvoltat.

Generatia Saab 9-5 aflata in prezent pe piata a fost lansata in urma cu zece ani, in 1999 si a fost restilizata in 2004.

Saab intr-o noua era

General Motors (GM), proprietarul Saab, a anuntat pe 18 august ca a incheiat cu grupul Koenigsegg un acord pentru vanzarea integrala a actiunilor Saab Automobile. Tranzactia s-ar putea realiza in lunile urmatoare, iar Saab planifica iesirea din procesul de reorganizare in care a intrat in prima parte a anului acesta.

Ca parte a tranzactiei, GM si Saab vor continua sa schimbe tehnologii si servicii pe o perioada definita de timp.Acest proces va fi controlat prin licente si acorduri de service.

Koenigsegg Group este un consortiu format din investitori privati condus de Koenigsegg Automotive – producator de masini sportive exclusiviste – care are reprezentante in Africa, Asia, Europa, Orientul mijlociu, America de Nord si Oceania.

Koenigsegg a fost fondata in 1994 si are sediul in Angelhoml, Suedia.

Lasa un comentariu