Acasa Porsche FOTO: Noul Porsche 911 Turbo vine in toamna la Salonul Auto de la Frankfurt

FOTO: Noul Porsche 911 Turbo vine in toamna la Salonul Auto de la Frankfurt

de Adrian Niculescu

Porsche 911 Turbo (sursa - Porsche)

Porsche va prezenta la jumatatea lunii septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noua generatie a modelului 911 Turbo. Printre cifrele cu care noul 911 Turbo va impresiona se numara cei 500 de Cai Putere (CP), cele 3,4 secunde necesare pentru a ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora, precum si consum de carburant semnificativ mai redus.

Noua generatie a legendarului model sport de la Porsche emite cu 18% mai putin dioxid de carbon, este mai usoara, mai puternica si poate atinge viteze mai mari decat generatia actuala.

Motorul turbo pe benzina de 3,8 litri dezvolta 500 de Cai Putere (CP) si va putea fi cuplat, in premiera, la o cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj, denumita PDK.

Masinile echipate cu acest tip de transmisie vor avea standard volan cu trei spite si padele pe volan pentru a putea schimba treptele de viteza.

Motorul este conform normelor Euro 5 (taxa pe poluare auto din Romania fiind astfel 0 lei) si are un consum mediu declarat de producator de 11,4-11,7 litri de benzina la 100 de kilometri parcursi, in functie de dotari.

Noul 911 Turbo accelereaza de 0 la 100 de kilometri pe ora in 3,4 secunde, iar viteza maxima ajunge la o valoare impresionanta: 312 kilometri pe ora.

Vanzarile in Germania vor incepe pe 21 noiembrie la un pret fara TVA de 122.400 euro pentru varianta de caroserie coupe si de 131.800 euro fara TVA pentru versiunea decapotabila.

Data lansarii in Romania nu a fost stabilita inca.

Lasa un comentariu