Acasa Evenimente Fiat a preluat carosierul Bertone

Fiat a preluat carosierul Bertone

de Adrian Niculescu

Bertone Mantide Concept (sursa - Bertone)

Fiat a castigat licitatia pentru preluarea carosierului italian Bertone, angajandu-se la investitii de 150 de milioane de euro in trei ani si la un plan industrial pe termen lung.

Bertone a produs in timp circa 100 de modele ale unor constructori celebri. Printre cele mai cunoscute modele se numara Opel Astra Cabrio (model 2000 si model 1993), Opel Astra Coupe (model 1999), Volkswagen Polo (model 1975), Ferrari Dino 308 GT4 (1973), Lamborghini Countach (1972), Maserati Khamsin (1972).

Presa italiana scria, la jumatatea lunii iulie, ca alte oferte pentru preluarea Bertone au mai inaintat unul dintre managerii fondatori ai Telecom Italia, Giandomenico Rossignolo, finantistul Domenico Reviglio si Lilli Bertone – sotia fondatorului companiei Bertone, Nuccio Bertone.

Grupul este structurat pe mai multe divizii: Stile Bertone este specialiata in design, studii si prototipuri, Bertone Engineering in inginerie, iar Carozzeria Bertone este divizia care se ocupa de fabricatie si de constructia efectiva a prototipurilor.

Lasa un comentariu