Acasa Revista Presei Revista presei, 31 iulie: Soferii britanici se tem de autostrada. Pierderi de 2,7 miliarde euro pentru Renault. Criza pietei auto romanesti, mai puternica decat pare

Revista presei, 31 iulie: Soferii britanici se tem de autostrada. Pierderi de 2,7 miliarde euro pentru Renault. Criza pietei auto romanesti, mai puternica decat pare

de Adrian Niculescu

Revista Presei big

Grupul Renault a raportat pierderi masive de 2,71 miliarde euro in primul semestru al anului, iar vanzarile au scazut cu 24% la mai putin de 16 miliarde euro, dar compania ramane optimista si isi pastreaza tintele financiare pentru anul in curs. Grupul Renault spune ca primul trimestru a fost mai slab decat al doilea si sunt semne ca piata isi va reveni macar partial spre finalul anului, scrie hotnews.ro.

Conform unui studiu realizat in Anglia, unul din sapte soferi britanici a dezvoltat o fobie pentru rularea pe autostrada, preferand sa mearga pe sosele ocolitoare, relateaza automarket.ro.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) estimeaza ca intretinerea multianuala a autostrazilor in perioada 2009-2012 va costa 330,389 milioane de lei, fara TVA (aproximativ 78,4 milioane de euro), scrie capital.ro.

In primele sase luni ale anului, oficial, vanzarile de masini noi din Romania au scazut cu 51%, ajungand la 70.000 de unitati. In schimb, inmatricularile de autoturisme noi s-au diminuat cu 58%, sub 63.000 de unitati. Diferenta dintre vanzari si inmatriculari de masini noi, adica 10% din piata, este reprezentata de exporturi realizate de dealerii auto de masini straine, arata Business Standard.

Lasa un comentariu