Acasa Toyota Toyota vrea sa produca in Franta o masina hibrida derivata din Toyota Yaris

Toyota vrea sa produca in Franta o masina hibrida derivata din Toyota Yaris

de Adrian Niculescu

Toyota Yaris (sursa - Toyota)

Toyota ar putea produce in Franta o masina hibrida bazata pe Toyota Yaris, pe care sa o comercializeze in Europa. Acest model ar putea fi acelasi pe care Toyota vrea sa-l lanseze in Japonia in 2011 si care va avea un pret de sub 16.000 de dolari, potrivit Automotive News Europe (ANE), care citeaza ziarul japonez Asahi.

Daca masina va avea si in Europa un pret la fel de scazut ca cel din Japonia, atunci Toyota va revolutiona industria masinilor hibride deoarece in acest moment, in Europa, toate modelele de acest gen trec de 20.000 de euro si sunt neatractive pentru clienti.

Noul model Toyota va concura cel mai probabil cu varianta hibrida a Honda Jazz (cunoscuta sub numele Fit in unele tari), potrivit ziarului Asahi.

Presedintele Toyota, Akio Toyoda, declara in luna iunie a acestui an ca producatorul auto japonez se va reorienta catre tehnologii hibride, in loc de sisteme diesel, iar in acest sens Toyota a anuntat recent ca va produce o varianta hibrida a modelului Toyota Auris in Marea Britanie, incepand cu jumatatea anului viitor.

Lasa un comentariu