Acasa Revista Presei Revista presei, 29 iulie: Remember – cum arata piata auto acum 10 ani. Mercedes-Benz Clasa E break vine in toamna. Cum scapi de masina in leasing

Revista presei, 29 iulie: Remember – cum arata piata auto acum 10 ani. Mercedes-Benz Clasa E break vine in toamna. Cum scapi de masina in leasing

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Acum un deceniu peste 90% din masinile noi cumparate in tara erau de productie interna, acum nici o treime nu sunt fabricate aici. In 1999 trei companii produceau masini la noi, acum avem doar Dacia care trimite insa 85% din productie la export. Si acum zece ani piata auto era in criza si scadea, insa cel mai vandut model de import nu era unul de buget, ci Volkswagen Passat. Piata auto romaneasca s-a schimbat enorm in zece ani, arata datele APIA, scrie hotnews.ro.

Mercedes a anuntat oficial ca varianta break a noii generatii E-Klasse isi va face debutul oficial in cadrul Salonului de la Frankfurt, programat in septembrie, potrivit automarket.ro.

Consortiul format din canadienii de la Magna International si rusii de la Sberbank este dispus sa investeasca mai mult la Opel daca va reusi sa devina actionar majoritar la producatorul german, spune o sursa guvernamentala citata de Reuters. Magna International concureaza cu holdingul belgian RHJ pentru preluarea Opel, iar autoritatile germane spusesera ca oferta Magna trebuie sa fie mai generoasa, arata hotnews.ro.

De masina in leasing nu scapi ieftin, ci doar scump sau foarte scump. Sa renunti la o finantare pentru achizitionarea unui autovehicul ale carei rate au devenit impovaratoare te poate costa mai mult decat pastrarea masinii, relateaza capital.ro.

AvtoVAZ – compania rusa care produce masinile Lada – ar putea renunta la aproape 28.000 de angajati, un sfert din forta totala de munca, din cauza problemelor financiare aduse de criza, scrie AFP care citeaza agentia rusa Interfax, arata hotnews.ro.

Pentru a vedea ce inseamna acest lucru, gandeste-te ca la Dacia lucreaza in total 14.000 de angajati, deci AvtoVAZ concediaza un numar dublu de oameni.

Lasa un comentariu