Acasa Revista Presei Revista presei, 28 iulie: Benzina si motorina s-au scumpit iar. Piata auto continua sa cada. Volkswagen vrea majorare de capital

Revista presei, 28 iulie: Benzina si motorina s-au scumpit iar. Piata auto continua sa cada. Volkswagen vrea majorare de capital

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Rompetrol Downstream, divizia de distributie a carburantilor din grupul Rompetrol, a majorat luni (27 iulie) pretul benzinei si motorinei cu sapte bani pe litru.

Benzinele Efix 95 si Alto 101 vor costa 3,95 lei pe litru, respectiv 4,56 lei pe litru, se arata intr-un comunicat al companiei. Motorinele Efix si Alto 55 vor fi comercializate la pretul de 3,76 lei litru si 4,05 lei pe litru, scrie capital.ro.

Si Petrom, compania care detine cel mai mare lant de benzinarii din tara, a procedat la fel. Preturile au fost majorate incepand de luni (27 iulie) cu sase bani la benzina si cu sapte bani la motorina, relateaza capital.ro. Astfel, noile preturi sunt urmatoarele.

Benzina Premium 95: 3,72 lei/litru
Benzina Top Premium 99+: 4,09 lei/litru
Benzina OMV Carrera 95: 3,86 lei/litru
Benzina OMV Carrera 100: 4,49 lei/litru

Euro Diesel: 3,45 lei/litru
Top Euro Diesel: 3,61 lei/litru
OMV Sprint Diesel: 3,66 lei/litru
OMV Premium Diesel: 3,94 lei/litru

Dupa o revenire timida in aprilie datorita demararii programului „Rabla”, vanzarile de autoturisme continua trendul descendent si in iulie. Trendul descendent pe care a intrat piata auto locala dupa luna aprilie, in care au fost livrate mai mult de jumatate din masinile achizitionate prin programul „Rabla” se continua si la nivelul lunii iulie, scrie Ziarul Financiar.

Constructorul auto german Volkswagen (VW) analizeaza posibilitatea majorarii capitalului cu patru miliarde euro, pentru a amortiza impactul eventualelor reduceri de rating dupa fuziunea cu Porsche, relateaza capital.ro.

Lasa un comentariu