Acasa Dacia Renault a inregistrat numele Kanjara – cresc sansele ca SUV-ul Dacia sa poarte aceasta denumire

Renault a inregistrat numele Kanjara – cresc sansele ca SUV-ul Dacia sa poarte aceasta denumire

de Adrian Niculescu

Dacia SUV (sursa - daciaclub.ro)

Renault a inregistrat brandul Kanjara la Institutul National pentru Proprietate Intelectuala din Franta, scrie cartech.fr, care adauga ca acesta este numele viitorului SUV Dacia, prin analogie de la un alt articol aparut pe tema masinii.

Potrivit sursei citate, numele este inregistrat pentru comercializare pe piata franceza si in Europa, precum si in alte tari unde urmeaza sa fie vandut modelul.

Informatia potrivit careia Renault a inregistrat numele Kanjara vine la scurt timp dupa ce o alta publicatie franceza, automobile-magazine.fr, a scris, pe 21 iulie, despre SUV-ul Dacia un articol cu titlul „Dacia Duster+2, fratele mai mare al lui Duster” si arata ca „Duster+2” ar putea fi comercializat sub numele de Kanjara, model mai lung cu 20 de centimetri fata de standard.

Masina ar urma sa fie cel mai ieftin SUV cu sapte locuri de pe piata, avand un pret de circa 18.000 de euro, potrivit automobile-magazine.fr.

Toate aceste informatii suna cel putin ciudat, pentru ca nici Dacia si nici Renault nu au facut o traditie din a pune nume diferite unui singur model, dar  care are mai multe versiuni.

De exemplu, Logan MCV se numeste la fel atat in versiunea cu cinci locuri, cat si in varianta cu sapte locuri.

Pana si SUV-ul compact Nissan Qasqai are in denumire doar un banal „+2” pentru versiunea cu sapte locuri.

Apropos de Nissan Qasqai, automobile-magazine.fr scria ca SUV-ul Dacia va avea la baza platforma tehnica a modelului japonez, insa pe forumuri se vehiculeaza ideea ca platforma SUV-ului fabricat la Mioveni va fi cea a generatiei anteriore a Nissan X-Trail.

Oficialii Dacia-Renault nu au dezvaluit detalii despre SUV, singurul element anuntat oficial fiind perioada lansarii, respectiv prima parte a anului viitor.

Dacia vrea sa prezinte modelul SUV la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie, potrivit declaratiilor presedintelui Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet, citat de cotidianul francez La Tribune la sfarsitul lunii iunie.

Cu toate acestea, alti oficiali ai Dacia-Renault afirmat ca masina nu va fi expusa la Frankfurt si au refuzat sa comenteze asupra veridicitatii fotografiilor aparute pe internet pe 2 iulie (chiar de ziua Dacia-Renault), care pareau sa dezvaluie varianta de productie a SUV-ului.

„Va trebui sa mai asteptati inca noua luni (pana va fi prezentata masina – n.r.)” si „este o masina foarte frumoasa (SUV-ul), sper sa fie o masina mult mai frumoasa decat aceasta (din fotografii – n.r.)”, au afirmat doi reprezentanti Dacia-Renault.

Lasa un comentariu