Acasa Fiat Fiat si Tata Motors vor sa colaboreze la viitoarele modele si duc impreuna Nano in America de Sud

Fiat si Tata Motors vor sa colaboreze la viitoarele modele si duc impreuna Nano in America de Sud

de Adrian Niculescu

Tata Nano (sursa - Tata)

Fiat si Tata Motors vor sa colaboreze pentru a comercializa cea mai ieftina masina din lume, Nano (circa 2.300 de dolari), in America de Sud, potrivit Automotive News Europe (ANE). Planurile celor doi constuctori nu se opresc insa aici. Fiat si Tata Motors vor sa dezvolte platforme comune pentru viitoarele modele si au ganduri marete si cu Ferrari si Maserati.

„Avem multe proiecte in comun, cum ar fi sa ducem Nano in America de Sud impreuna, sa impartasim platforme pentru masini noi, avem proiecte pentru Iveco (producator de vehicule comerciale detinut de Fiat) si planuri sa vindem Ferrari si Maserati in India”, a declarat presedintele Tata Motors, Ratan Tata, pentru ziarul La Stampa, controlat de Fiat.

Planurile comune ale celor doua mari grupuri auto nu reprezinta o surpriza atat de mare precum pare pentru ca relatiile dintre ei sunt bune si ar satisface intersele ambelor parti.

De exemplu, piata braziliana (din America de Sud) este a doua pentru Fiat, dupa Italia, iar Ratan Tata este membru in consiliul de supraveghere al Fiat.

In treacat, Tata a mai spus ca Nano a reusit sa treaca de testele de impact europene si a reiterat ideea potrivit careia va aduce Nano in Europa in a doua parte a anului 2011.

Primul model Tata Nano a fost livrat in a doua parte a acestei luni, iar productia modelului pentru urmatorii doi ani este deja vanduta.

Lasa un comentariu