Acasa Dacia Noi ipoteze despre SUV-ul Dacia: Se numeste Kanjara si are 7 locuri

Noi ipoteze despre SUV-ul Dacia: Se numeste Kanjara si are 7 locuri

de Adrian Niculescu

Dacia SUV (sursa - daciaclub.ro)

SUV-ul Dacia se va numi Duster, insa va avea si o versiune cu sapte locuri, mai lunga cu 20 de centimetri fata de modelul de baza, care va purta alt nume, Kanjara, potrivit site-ului automobile-magazine.fr. Asadar avem o masina, doua nume si o confuzie din ce in ce mai accentuata privind noul model Dacia.

Primul SUV din istoria Dacia (al saselea model din programul Logan) are la baza platforma tehnica a modelului Nissan Qasqai , potrivit publicatiei franceze. Nissan Qasqai este disponibil in doua versiuni, cu cinci si, respectiv, sapte locuri, aceasta din urma avand denumirea Qashqai+2.

Pe forumuri sunt insa discutii intense despre posibilitatea ca SUV-ul Dacia sa preia platforma vechii generatii a Nissan X-Trail.

Site-ul francez lanseaza si o ipoteza legata de pretul variantei cu sapte locuri: 18.000 de euro.

SUV-ul este modelul Dacia cel mai invaluit de mister. Oficialii Dacia-Renault nu au dezvaluit detalii despre SUV, singurul element anuntat oficial fiind perioada lansarii – prima parte a anului viitor.

Dacia vrea sa prezinte modelul SUV la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie, potrivit declaratiilor presedintelui Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet, citat de cotidianul francez La Tribune, la sfarsitul lunii iunie.

Cu toate acestea, la nici o saptamana de la aceata declaratie, alti oficiali ai Dacia-Renault au lasat sa se inteleaga ca masina nu va fi expusa la Frankfurt si au refuzat sa comenteze asupra veridicitatii fotografiilor aparute pe internet la inceputl lunii iulie, care pareau sa dezvaluie varianta de productie a SUV-ului.

„Va trebui sa mai asteptati inca noua luni (pana va fi prezentata masina – n.r.)”, a afirmat un oficial Dacia.

„Este o masina foarte frumoasa (SUV-ul), sper sa fie o masina mult mai frumoasa decat aceasta (din fotografii – n.r.)”, a afirmat un alt reprezentant al constructorului auto.

Bursa zvonurilor indica mai multe nume pentru SUV-ul Dacia, cum ar fi Duster, Steppe si, mai nou, Kanjara. Este greu de spus cum se va numi modelul, insa un lucru este cert: interesul publicului in privinta acestui nou model este ridicat.

Lasa un comentariu