Acasa Revista Presei Revista presei, 17 iulie: Preturile masinilor din Romania – cele mai mari cresteri din UE. „Rabla” pe vouchere. Concept BMW facut de un roman

Revista presei, 17 iulie: Preturile masinilor din Romania – cele mai mari cresteri din UE. „Rabla” pe vouchere. Concept BMW facut de un roman

de Adrian Niculescu

revista presei

Romania este piata cu cea mai mare crestere a preturilor autovehiculelor din intreg spatiul comunitar, conform editiei din acest an a „Car Price Report”, studiu elaborat de Comisia Europeana. Publicat anual incepand cu 2007, „Car Price Report” indica diferentele de preturi ale aceluiasi model de autoturism de la un stat la altul, potrivit Capital.

Profitul net al producatorului de motociclete de lux Harley-Davidson a scazut in al doilea trimestru cu 91%, la 20 milioane dolari, comparativ cu acceasi perioada a 2008, din cauza reticentei populatiei de a achizitiona produse costisitoare in contextul crizei economice, transmite agentia MEDIAFAX, citata de Capital.

Ministerul Mediului pregateste un proiect prin care va permite accesul in programul Rabla si persoanelor care isi cumpara masini vechi in scopul obtinerii primei de casare de la stat. Scopul principal ramane eliminarea intr-un procent mai mare a autovehiculelor uzate de pe strazi, a anuntat joi ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, citat de agentia NewsIn si preluat de hotnews.ro.

BMW S.X Concept este un coupe sportiv creat de designerul roman Iulian Bumbu. Vehiculul reprezinta viziunea personala a artistului despre modul in care ar putea arata generatia viitoare de coupe-uri sport de lux de la BMW. Bumbu considera ca S.X ar putea fi un inlocuitor de succes al actualului model BMW Seria 6. Conceptul este mai lat si cu o garda la sol mai joasa comparativ cu Seria 6, dar are o lungime mai mica decat acesta, scrie stiriauto.ro.

Furnizorul de subansambluri auto Lear Corporation Romania, filiala locala a grupului american Lear, disponibilizeaza in aceasta luna 493 de persoane, adica aproape 40% din totalul de 1.285 de angajati ai societatii, dupa ce compania-mama din Statele Unite ale Americii (SUA) a anuntat recent intrarea in faliment, relateaza Business Standard.

Lasa un comentariu