Acasa Honda Numarul de masini Honda Insight pentru Romania, limitat la 12 unitati, din cauza cererii mari din Japonia

Numarul de masini Honda Insight pentru Romania, limitat la 12 unitati, din cauza cererii mari din Japonia

de Adrian Niculescu

Honda Insight

Numarul de masini Honda Insight alocate Romaniei a fost limitat de constructor la 12 unitati pentru acest an, din cauza cererii ridicate din Japonia, iar primele livrari catre clientii de pe plan local vor fi realizate la sfarsitul lunii august, au declarat pentru 0-100.ro oficialii companiei importatoare.

Honda Insight, cel mai nou automobil hibrid al constructorului auto japonez Honda, trebuia sa fie lansat in Romania in prima parte a acestui an.

Importatorul, Honda Trading Romania, are doua automobile importate, destinate testelor pentru presa. Primele livrari catre clienti vor incepe la sfarsitul lunii august, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie livrate, pe rand, toate cele 12 unitati, potrivit oficialilor Honda Trading.

Honda Trading Romania nu a comunicat oficial pretul masinii, intrucat diferentele de curs valutar dintre euro si yen l-ar putea influenta. Cu toate acestea, pretul orientativ pentru acest model va fi de 20.000-21.000 de euro in Romania, inclusiv TVA, potrivit oficialilor Honda.

Potrivit acestora, cererea pentru acest model este mai mare decat numarul de masini alocat, motiv pentru care importatorul solicitase initial peste 40 de modele Honda Insight.

In Romania este disponibila doar versiunea de echipare de varf, denumita Elegance, care are dotari standard precum faruri cu xenon, jante din aliaj usor, seonzori de lumina si ploaie, climatizare automata, airbag-uri frontale, laterale si de tip cortina.
Masina are un sistem de propulsie hibrid, fiind dotata cu un motor pe benzina de 1,3 litri, care dezvolta 88 Cai Putere (CP) si cu un motor electric de 15 CP.

Propulsia hibrida la autovehicule presupune adaugarea la motorul care functioneaza pe baza de benzina sau motorina a unui motor electric, care are rolul de a ajuta motorul pe benzina la accelerari, pentru a reduce consumul de carburant si, implicit, emisiile de dioxid de carbon. Tehnologia hibrida presupune de asemenea recuperarea si stocarea in baterii a energiei degajate la franare, pentru a o folosi in caz de nevoie. Modelele hibride au un sistem start/stop, care opreste motorul in cazul stationarii la semafor cu piciorul pe frana si il porneste la eliberarea pedalei.

Honda vrea sa comercializeze anual 200.000 de exemplare Insight.

Honda a livrat 350 de automobile in primele cinci luni in Romania, in scadere cu 68,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe o piata care a avut un regres de 49,2% in perioada analizata, la 57.894 unitati.

In 2008 Honda a vandut 2.558 automobile anul trecut pe plan local, in crestere cu 29% fata de 2007, pe o piata care a coborat cu 14,1%, la aproape 271.000 de unitati.

Lasa un comentariu