Acasa Hummer Hummer, vandut chinezilor

Hummer, vandut chinezilor

de Adrian Niculescu

hummer_h3t_press_drive-580

Intr-o perioada de recesiune globala se pare ca economia chineza sta inca foarte bine. In timp ce majoritatea economiilor se contracta, chinezii doar si-au modificat previziunile de crestere de la 9,2% la 7,5%. Intr-o tara care mai mentine doar un comunism de fatada nu prea ne mai mira ca exista firme private care isi pot permite sa faca o tranzactie de 500 milioane de dolari.

Compania anuntata ca fiind cea care va prelua Hummer este Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company Ltd.

Acesta se ocupa cu producerea de masini-unelte si doar recent a inceput sa produca si camioane.

In acest context pare inteleapta decizia lor de a pastra actuala echipa de la Hummer, GM estimand numarul locurilor de munca astfel salvate in Statele Unite la aproximativ 3.000.

Chinezii au declarat ca vor investi in cercetarea tehnologica a brand-ului american si vor incerca sa il extinda pe piete in trecut mai putin populare cum ar fi de exemplu tarile asiatice.

Reteaua de distribuitori Hummer se doreste si ea a fi pastrata si este considerata un punct cheia in intoarcerea la profitabilitate a marcii.

Totusi chinezii nu au cumparat Hummer fara sa isi asigure spatele, ei semnand se pare cu GM un contract pe termen lung pentru furnizarea de piese si instrumente necesare productiei auto.

Lasa un comentariu