Acasa Volkswagen Volkswagen Eos White Night, pasiunea non-culorilor

Volkswagen Eos White Night, pasiunea non-culorilor

de Adrian Niculescu

white-night-4

Volkswagen a lansat o editie speciala a modelului Eos, denumita White Night (tradus mot a mot ar fi „noaptea alba”, o metafora interesanta si dupa cum veti vedea foarte inspirata pentru a descrie aceasta masina). Este vorba de un joc cromatic al inginerilor germani, EOS-ul fiind un contrast de alb si negru atat luat pe bucati cat si ca un intreg.

Astfel caroseria este alba, fiind vopsita intr-o nuanta „Candy White”, iar acoperisul este vopsit negru, intr-o nuanta „Deep Black Perlescent”. Stopurile opresc contrastul, adaugand un strop de culoare prin nuanta lor de „Cherry Red”. Vorbind despre jante, observam ca este vorba de modelul „Budapesta” de 18 inci.

white-night-1

Jocul contrastului alb-negru nu acopera doar exteriorul masinii, el fiind deopotriva prezent si in interior. Acolo scaunele se prezinta in piele neagra, in aceeasi culoare fiind pictate atat interiorul usilor cat si volanul. Dar albul nu lipseste, asa cum ar putea parea la o prima vedere, irizatii ale acestei culori infiltrandu-se in diferitele elemente gasite in interior (de exemplu zona din jurul radio-ului este alba si exista niste inscrisuri pe usi cu numele White Night deasemenea albe).

white-night-2

Pe langa aspectul estetic, noul model mai beneficiaza si de un sistem climatronic, un sasiu coborat cu 15 mm si scaune din fata incalzite.

Toate acestea sunt livrate impreuna cu modelul standard, nefiind optiuni speciale.  Pretul de pornire al masinii este de 33.140 de euro.

white-night-3

Sursa: Volkswagen

Lasa un comentariu