Acasa Fiat Guvernul german a primit trei oferte pentru Opel

Guvernul german a primit trei oferte pentru Opel

de Adrian Niculescu

opel-logo

Guvernul german a primit trei oferte separate din partea unor companii interesate sa achizitioneze Opel.

Cel mai probabil candidat in momentul de fata este Fiat, al carei presedinte, Sergio Marchionne, si-a propus sa creeze unul dintre cei mai mari producatori de masini la nivel mondial.

Fiat a anuntat deja o alianta globala cu Chrysler, producatorul american intrand de curand in imposibilitate de plata.

O alta parte interesata este producatorul canadian de piese auto Magna International. De asemenea, Asociatia Europeana a Dealerilor Opel are in plan cumpararea a 20% dintre actiunile Opel pentru 500 de milioane de euro.

Opel este intr-o situatie foarte delicata avand o nevoie urgenta de fonduri de rulment. Compania va primi niste imprumuturi din partea statului german pentru a putea continua sa functioneze atata timp cat guvernul ia in considerare ofertele primite pentru a se decide care este cea buna, avand niste criterii bine stabilite in legatura cu ceea ce se va intampla cu producatorul german post-achizitionare.

Opel angajeaza aproximativ 25.000 de oameni numai in Germania, ceea ce reprezinta cam jumatate din personalul GM Europe. Compania va avea nevoie de un miliard de euro, in fonduri de rulment, in cursul lunii urmatoare, scrie Detnews.

Lasa un comentariu