Acasa Ford Noul Ford Fiesta, produs doar in Germania si eliminat de la vanzare din SUA si alte piete mari

Noul Ford Fiesta, produs doar in Germania si eliminat de la vanzare din SUA si alte piete mari

de Adrian Mitrea

Noua generatie – a saptea – Ford Fiesta este produsa exclusiv in Germania, in uzina din Koln, iar comercializarea este rezevata pietelor din Europa, Orientul Mijlociu si unele tari din Africa, a declarat pentru 0-100.ro Robert Stiller, directorul gamei Ford Fiesta. Asadar, generatia abia lansata in Europa nu va ajunge in SUA (si toata America de Nord), China si America Latina – toate piete mari, dar nu neaparat pentru masini de clasa B.

“Modelul anterior a fost un produs global Ford, iar cu noua generatie tintim doar Europa, Orientul Mijlociu si Africa. (…) In America de Nord, in special in SUA, in China si in America Latina cererea pentru asemenea masini este in scadere, iar noi reactionam in consecinta”, a declarat Robert Stiller pentru 0-100.ro, spunand ca cel mai mic model global al Ford va ramane Focus.

In SUA, spre exemplu, vanzarile de Fiesta au scazut in 2016 cu 31% fata de varful de vanzari inregistrat in 2013.

Stiller a adaugat ca noul Ford Fiesta este si va fi produs exclusiv in uzina Ford din Koln, Germania, pentru toate pietele de comercializare.

In ceea ce priveste variantele de caroserie, exista versiuni cu trei usi si cinci usi ale Fiesta, dar fara break sau sedan (cum au avut unele generatii, in anumite piete).

In schimb, vor exista versiuni cu design si trasaturi specifice. Echiparea de intrare in gama, Ambiente, a disparut. Au ramas insa in continuare variantele Trend si Titanium.

In plus fata de acestea au fost adaugate (sau urmeaza) versiunile ST Line (valente sportive), Vignale (valente premium), ST (sport) si Active (valente off road).

“Ce vedeti la noul Ford Fiesta este sablonul pe care il vom folosi pentru intreaga noastra gama de modele”, a explicat Robert Stiller.

Cu alte cuvinte, modelele Ford vor avea in continuare liniile de echipare consacrate (Trend si Titanium), plus ST Line si Vignale pentru cele mai multe modele, iar in functie de profilul masinii vor fi adaugate versiuni ST, RS ori Active.

Ford Fiesta este un bun exemplu pentru care se preteaza toate versiunile gandite de Ford, insa in cazul lui Mondeo, sa zicem, sunt sanse aproape inexistente sa vedem o varianta RS. La fel si pentru Kuga ori Edge.

In cazul lui Ford Fiesta versiunea Titanium este diferita de varianta Trend sau ST Line nu doar prin echipamente, ci si prin unele elemente de design care de regula sunt pastrate pe toate modelele in forma neschimbata. Spre exemplu proiectoarele de ceata si luminile reflectorizante din spate. Pe Fiesta Titanium au dispunere verticala, in timp ce versiunile celelalte de echipare/personalizare au aceste lumini dispuse orizontal.

Acest tip de diferentiere vizuala va fi intalnit in viitor si la alte modele Ford.

Pe de alta parte, cel putin in cazul Fiesta, versiunile Titanium, ST Line si Vignale au aceleasi scaune – din punctul de vedere al confortului, reglajelor si sustinerii laterale – doar tapiteria fiind diferita. Si volanul este identic intre versiunile de echipare/personalizare mentionate anterior.

Noul Ford Fiesta si versiunea sport Fiesta ST au fost prezentate publicului la Salonul Auto de la Geneva in 2017, iar mai jos poti vedea prezentarea noastra de la salon.

4 comentarii

Gigel 20 iulie 2017 - 21:05

Deci răgălii pentru sarantoci.

Reply
Chris 21 iulie 2017 - 20:02

Noul Fiesta e construit exclusiv in Germania pt ca guvernul german si-a dorit asta. Ford a vrut initial sa produca mai ieftin in alta parte, dar guvernul a oferit avantajele potrivite ca productia sa ramana in tara. Asa procedeaza un guvern caruia ii pasa.
Noi nu suntem in stare sa construim o nenorocita de autostrada de 20 ani pt Renault, productia la Tanger ajunge cat cea de la Pitesti, se pune problema de proiecte noi pt masini electrice si nu avem atata cap sa intelegem cat de important e sa fim competitivi ca sa putem prinde proiectele noi.

Reply
gargara 25 iulie 2017 - 17:12

Bravo.Suntem lenesi si prosti.

Reply
geo 27 iulie 2017 - 09:44

Romania = tara de hoti

Reply

Lasa un comentariu