Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noul MINI John Cooper Works Countryman are 231 Cai Putere si vine pe piata in primavara

VIDEO, FOTO: Noul MINI John Cooper Works Countryman are 231 Cai Putere si vine pe piata in primavara

de Adrian Mitrea

MINI John Cooper Works Countryman (sursa - MINI)

MINI Countryman nu este doar cel mai mare model din gama brandului auto britanic, pentru 2017 a primit o noua generatie si cel mai puternic motor al marcii, un propulsor de 2 litri, turbo, pe benzina, ce dezvolta 170 kW/231 CP si 350 Nm. La acesta se alatura sistemul de tractiune integrala ALL4, disponibil standard la MINI John Cooper Works Countryman. Masina sprinteaza pana la 100 km/h in 6,5 secunde si atinge o viteza maxima de 234 km/h.

Performantele de accelerare sunt identice pentru transmisia manuala cu sase trepte (standard), si pentru cutia de viteze automata (optionala), Steptronic, cu opt trepte.

Modelul este mai rapid cu 0,8 sau 0,7 secunde fata de MINI Cooper S Countryman ALL4 (versiunea imediat inferioara in gama de motorizari). Performantele superioare ale noului MINI John Cooper Works Countryman sunt reflectate in elasticitate sa pe sprinturile intermediare, agilitatea in viraje si deceleratie.

Aceste calitati sunt produsul unui pachet general care a fost alcatuit pe baza experientei competitionale John Cooper Works, incluzand nu doar motorul si sistemul de tractiune integrala, ci si suspensia sport cu jante John Cooper Works de 18 inch, din aliaj usor, sistemul de franare Brembo, dotarile speciale ale caroseriei pentru optimizarea proprietatilor aerodinamice si prize de aer pentru racire, precum si cockpitul specific modelului – cu scaune sport John Cooper Works.

Cu o lungime de 4.299 mm, o latime de 1.822 mm si o inaltime de 1.557 mm, modelul este, fara indoiala, cel mai mare „atlet” al familiei John Cooper Works.

Pozitia noului MINI John Cooper Works Countryman in cadrul segmentului premium al clasei compacte este subliniata prin intermediul dotarilor standard exclusive, care includ MINI Driving Modes (moduri de condus), faruri LED, Comfort Access si radio MINI Visual Boost. De asemenea, echiparea standard include jante John Cooper Works de 18 toli, din aliaj usor, in design Black Thrill Spoke. Optional sunt disponibile jante John Cooper Works de 18 si 19 toli, din aliaj usor.

Datorita designului compact si cu masa optimizata, actuala versiune a sistemului de tractiune integrala ALL4 ofera o forma foarte eficienta de distributie variabila a puterii. Este compus dintr-un angrenaj conic de preluare a puteriipe diferentialul puntii fata, un ax de transmisie cu sectiune dubla si un diferential spate cu ambreiaj controlat electrohidraulic.

Noul MINI John Cooper Works Countryman va fi prezentat publicului in premiera mondiala in luna aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Lansarea pe piata va avea loc in cursul primaverii anului 2017.

Lasa un comentariu